Vesti
Politika
Dačić sa Lavrovim u Moskvi
28.06.2018. 20:00
Izvor: Blic
Dačić sa Lavrovim u Moskvi
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.
Oni su istakli da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi između dve zemlje kontinuirano i produktivno razvijaju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, o produbljivanju bilateralnih veza u svim oblastima, kao i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.
Ministar Dačić izrazio je zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Na kraju susreta ministar Lavrov uručio je šefu srpske diplomatije dres fudbalske reprezentacije Ruske Federacije.
Ministar Dačić zahvalio je i poželeo puno uspeha reprezentaciji Rusije u nastavku takmičenja na Svetskom prvenstvu, dodaje se u saopštenju.
Dačić se danas sastao i sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurijem Borisovim.
Susret ministra Dačića i Borisova je prvi od njegovog izbora na ovu funkciju. Šef srpske diplomatije poželeo je potpredsedniku Vlade Ruske Federacije puno uspeha u obavljanju nove funkcije i izrazio čvrsto uverenje da će dosadašnja veoma uspešna saradnja biti nastavljena.
Sagovornici su razgovarali o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu.
Ministar Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede, kao i o zajedničkim projektima u sferi privrede, industrije.
Takođe, u današnjem razgovoru dvojica zvaničnika izrazila su i zadovoljstvo povodom jubileja koji se ove godine obeležava, a to je 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, saopšteno je iz MSP.