Vesti
Sport
Milojević: Nećemo se uplašiti, svakog protivnika gledamo u oči pa i PSŽ
02.10.2018. 20:00
Izvor: Beta
Milojević: Nećemo se uplašiti, svakog protivnika gledamo u oči pa i PSŽ
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da se njegova ekipa neće uplašiti Pari Sen Žermena, da će dati sve od sebe u predstojećoj utakmici i da nikome neće biti lako protiv nje u Ligi šampiona.
"Nećemo se uplašiti, nemamo razloga. Borićemo se, dati sve od sebe. Pre svega želim da uživamo u utakmici jer je ovo za nas iskustvo više. Rastemo kao ekipa na ovakvim mečevima. Neće nijednoj ekipi biti lako sa nama. Svakog ćemo gledati u oči", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Parizu.
Crvena zvezda će u sredu od 18.55 gostovati Pari Sen Žermenu u drugom kolu Grupe C u Ligi šampiona.
"Želeli smo da igramo Ligu šampiona. Mi smo ekipa koja je u uzlaznoj putanji što se tiče evropskih utakmica i velika nam je čast smo ponovo uspeli da dovedemo možda i najveći klub sa Balkana da igra ovako veliku utakmicu. Ovo je veliko iskustvo. Zvezda pripada samom kremu evropskog fudbala", kazao je Milojević.
Zvezda će u Parizu biti bez prvog napadača Ričmonda Boaćija.
"Ovo jeste značajna utakmica za nas, ali je princip da treba da igraju oni koji su apsolutno, 100 odsto spremni. Nismo ništa želeli da rizikujemo jer je puno utakmica pred nama. Tek posle reprezentativne pauze će Boaći biti spreman", rekao je Milojević.
On je naveo da veoma poštuje Pari Sen Žermen i da ne bi mnogo da troši reči o tom klubu.
"To je protivnik koji apsolutno zaslužuje svo poštovanje. Ne samo da je favorit u grupi, nego i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Velike ekipe imaju standardni način igre. Igrači su im po vokaciji veoma brzi i tehnički dobro obučeni. Ne verujem da se oni puno prilagođavaju protivniku. Mi imamo pripremljen plan i videćemo u kakvom ćemo sastavu da izađemo", dodao je trener crveno-belih.
Francuski mediji su ga pitali da li je napravio "anti-Nejmar" plan, na šta je Milojević kazao da ne želi da Pari Sen Žermen svodi na samo jednog igrača.
"Znamo dobro ko je Nejmar. Mislim da je PSŽ skup fenomenalnih pojedinaca. Ne bih bilo koga isticao, da nekoga izostavim. Zaista fenomenalan tim. Kao kolektiv, ali i sa pojedincima koji su dobro vođeni od strane mladog trenera koji pravi fenomenalne rezultate. Bilo bi pogrešno kada bi se sve svodilo na igru samo jednog igrača", naveo je Milojević.
Novinari iz Francuske su mnogo pažnje posvetili navijačima Zvezde, koji neće organizovano biti u Parizu, ali se očekuje njihov dolazak. Milojevića su pitali da li se pribojava incidenata.
"Slika je totalno iskrivljena, ali probaćemo da je ispravimo. Predimenzionirano je. Imamo najvatrenije navijače i dobro je poznato koliko nam znače. Oni su velika snaga nas, to svi dobro znaju. Voleo bih da navijači budu sa nama", odgovorio je Milojević.
Kapiten ekipe Vujadin Savić rekao je da je PSŽ jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, ali da je Crvena zvezda spremna da napravi dobar rezultat u Parizu.
"Čast nam je što igramo u ovakvom takmičenju, sa najvećim ekipama. Nemamo puno iskustva, ali smo u prvoj utakmici pokazali da smo spremni da se nosimo sa njima. Sledi nova prilika i novo dokazivanje i nadam se najboljem. Nadam se da će svi njihovi najbolji igrati jer nam je ovo jedinstvena prilika da se suočimo sa tako velikim igračima. Nikoga se ne plašimo i drago nam je da igramo protiv njih i vidimo gde smo", rekao je Savić.
Njega vežu posebne uspomene za Francusku.
"Drago mi je što sam se posle duže vremena vratio u Francusku. Bio sam u Bordou, nisam puno igrao, ali je bio lep period. Bio sam mlad i nisam bio spreman, ali sam sazreo kao igrač i nadam se da ću dokazati da su pogrešili što nisam igrao više. Tata mi je ovde igrao fudbal, deca su mi rođena ovde i imam posebne emocije prema Francuskoj", kazao je Savić.