Vesti
Sport
STEFAN JANKOVIĆ POTPISAO ZA PARTIZAN: Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde može da debituje već u utorak, a evo do kada važi ugovor!
22.10.2018. 20:00
Izvor: Kurir
STEFAN JANKOVIĆ POTPISAO ZA PARTIZAN: Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde može da debituje već u utorak, a evo do kada važi ugovor!
Doskorašnji igrač Crvene zvezde Stefan Janković potpisao je ugovor s Partizanom do kraja sezone.
Stefan Janković je šesto pojačanje Partizana za sezonu 2018/19.
Dvadesetpetogodišnji krilni centar, visok 211 centimetara, postao je novi član crno-belih i u narednim danima će se staviti na raspolaganje treneru Čanku.
Novi košarkaš Partizana, studirao je na Univerzitetu Misuri, da bi od treće godine koledža prešao na Univerzitet Havaji, gde je i diplomirao. Janković je tokom leta 2016. godine nastupao za Majami Hit u NBA Letnjoj ligi, da bi sa ekipom Hita potpisao profesionalni ugovor, ali je sezonu 2016/17 proveo u G ligi igrajući za razvojne timove Majami Hita i Orlando Medžika.
U sezoni 2017/18. Stefan Janković je igrao za Crvenu zvezdu MTS, sa kojom je nastupao u Evroligi, ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije.
U ovoj sezoni, Stefan će nositi dres Partizana NIS sa brojem 33.
Janković bi mogao da debituje za novi tim već u utorak na utakmici Evrokupa protiv Asvela.
Janković je letos raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom zbog neisplaćenih zarada, a nakon dosta peripetija i arbitraže FIBA dobio papire da je slobodan ugrač.