Vesti
Sport
Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije pobedom nad Zemunom
24.10.2018. 20:00
Izvor: Beta
Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije pobedom nad Zemunom
Branioci trofeja u Kupu Srbije fudbaleri Partizana plasirali su se danas u četvrtfinale tog takmičenja, pošto su kao gosti pobedili Zemun sa 2:0.
Partizan je poveo u 50. minutu golom Svetozara Markovića, a pobedu je oezbedio Goran Zakarić u 89. minutu.
Prvu ozbiljnu priliku Partizan je imao u 10. minutu, kada je posle kornera Danila Pantića, šutirao Nemanja Miletić, ali je igrač Zemuna Miloš Tošeski glavom izbacio loptu sa gol linije. U 16. minutu igrač Partizana Marko Janković pao je na zemlju, posle starta Nikole Trajkovića u šesnaestercu, a sudija je procenio da to nije bila sporna situacija i utakmica je nastavljena.
Partizan je posle toga napadao, a Zemun je igrao na kontranapade, ali nijedna ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju šansu. U 34. minutu posle dobrog dodavanja Jankovića, pokušao je Slobodan Urošević, a golman Zemuna Marko Milošević uhvatio je loptu.
U 45. minutu dobru šansu propustio je Nemanja Nikolić. On se driblingom oslobodio svog čuvara i šutirao, ali je golman Zemuna ponovo dobro intervenisao. Poluvreme je završeno bez pogodaka, ali i bez šuta Zemuna na gol.
Drugo poluvreme počelo je šansom Zemuna, kada je Miljan Vukadinović sa 20-ak metara snažno šutirao pored gola.
Partizan je poveo u 50. minutu. Danilo Pantić je dodao loptu Jankoviću, koji je posle prodora po levoj strani centrirao pred gol Zemuna, na prvoj stativi je bio Marković i poslao loptu u mrežu.
Crno-beli su mogli da udvostruče prednost u 62. minutu kada je Pantić, posle lopte Nikolića, sa ivice šesnaesterca šutnuo pod prečku, a golman domaćih je izbacio loptu u korner.
U 72. minutu Zemun je propustio veliku priliku, šutno je Nikola Stojković, golman Partizana odbio je loptu samo do Momčila Mrkaića koji je pogodio prečku. Lopta je pala na gol liniju, odakle je izbacio jedan igrač Partizana.
U 77. minutu Pantić je izašao iz igre pošto se požalio na povredu, a zamenio ga je Milan Smiljanić.
Golman Partizana Vladimir Stojković istakao se u 85. minutu pošto je odbranio dobar šut Dušana Savića sa oko 16 metara. Zemun je posle toga napadao i pokušavao da izjednači, ali nije uspeo da postigne gol.
Pobedu crno-belima i plasman među osam najboljih obezbedio je Zakarić, kada se posle kornera koji je izveo Janković, oslobodio svog čuvara i postigao gol sa 15-ak metara.