Vesti
Sport
ZVEZDIN ČUVAR Milan Borjan je posle tri kola golman sa NAJVIŠE ODBRANA U LIGI ŠAMPIONA!
25.10.2018. 20:00
Izvor: Blic
ZVEZDIN ČUVAR Milan Borjan je posle tri kola golman sa NAJVIŠE ODBRANA U LIGI ŠAMPIONA!
Tri golmana su u trećem kolu Lige šampiona imala više odbrana od Milana Borjana na Enfildu, ali je Zvezdin čuvar mreže po interevencijama u elitnom takmičenju daleko ispred konkurencije.
Kada je o ovonedeljnim mečevima reč, više od Borjanovih sedam odbrana u utakmici sa Liverpulom nadmašili su sledeći njegovi konkururenti:
10 - Ilja Pomazun (CSKA) u porazu od Rome (3:0)
9 - Samir Handanović (Inter) u porazu od Barselone (2:0)
8 - Odiseas Vlahodimos (Benfika) u porazu od Ajaksa (1:1)
Isti broj intervencija kao i Borjan, imao je Joren Zoet iz PSV-a, koji je od devet udaraca u okvir gola od strane igrača Totenhema, zaustavio sedam u remiju (2:2). Dakle, Zvezdin golman se našao u odabranom društvu. Ponovo.
Ali, kao i svaka medalja, i ova ima dve strane. Nesporni su Borjanovi kvaliteti, da nisu takvi i toliki - ne bi onoliko odbrana imao, čak i ubedljivim porazima. Sa druge strane, Crvena zvezda je prvi put u ovom formatu takmičenja, sa timom koji se, u finansijskom smislu, ne može porediti sa gigantima. A baš je sa gigantima u grupi - Napolijem koji se do finiša Serije A borio sa moćnim Juventusom za titulu, Pari Sen Žermenom u kome su dva najskuplja igrača sveta, a i Liverpulom, finalistom prošle Lige šampiona.
Dakle, bilo je i očekivano da će rivali srpskog prvaka, zbog iskustva, talenta i uigranosti, imati ogroman broj pokušaja da zatresu Zvezdinu mrežu, što se i desilo u prva tri meča.

Pa opet, Borjan je sa čak 25 odbrana (sedam protiv Napolija (0:0), 11 u Parizu (6:1 za PSŽ) i sedam u Liverpulu (4:0) - golman sa najviše zaustavljenih šuteva rivala u prve tri runde Lige šampiona.

Iza njega su za sada svi ostali golmani koji učestvuju u elitnom rangu takmičenja i vrh te liste posle tri kola izgleda ovako:

25 odbrana - Milan Borjan (Crvena zvezda)
18 - Joren Zoet (PSV)
18 - Entoni Lopez (Lion)
17 - Samir Handanović (Inter)
16 - Odiseas Vlahodimos (Benfika)
14 - Robin Olson (Roma)