Vesti
Politika
Vučić s potpredsednikom ruske vlade o Putinovoj poseti
09.11.2018. 20:00
Izvor: Blic
Vučić s potpredsednikom ruske vlade o Putinovoj poseti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.
Vučić je istakao da postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i vojnotehničke saradnje, i da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom realizacijom zajedničkih projekata, naglasivši da je "Turski tok" od velikog značaja za Srbiju.
Srpski predsednik je rekao da postoji jak potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodnje i da je uveren da će biti sve više proizvoda koji će moći da se plasiraju na rusko tržište.
Takođe, on je istakao da je Srbija spremna da pomogne da se formiraju zajedničke srpsko-ruske proizvodne kompanije, posebno u oblasti mašinske industrije.
Borisov, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije ocenio je da su trgovinski i politički odnosi na visokom nivou.
Sagovornici su razmenili mišljenja o nizu dokumenata koji će biti potpisani tokom posete predsednika Putina Srbiji i koji će dodatno pospešiti međusobnu saradnju.
Sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.