Vesti
Sport
PEKOVIĆ OPROSTIO PARTIZANU SVE DUGOVE Mijailović: Ovim gestom je pokazao koliko ovaj klub njemu znači!
15.11.2018. 20:00
Izvor: Kurir
PEKOVIĆ OPROSTIO PARTIZANU SVE DUGOVE Mijailović: Ovim gestom je pokazao koliko ovaj klub njemu znači!
Nekadašnji košarkaš, a posle i predsednik KK Partizan Nikola Peković oprostio je klubu sva dugovanja.
Došavši na mesto predsednika Partizana, u septembru 2015. Peković je svoj novac uložio u oporavak kluba i tako praktično omogućio bivšem šampionu Evrope da nastavi sa svojim postojanjem.
Prema nepotvrđenim informacijama koje su se ranije pojavljivale u medijima, Peković je klubu pozajmio 19 miliona dinara, što je nešto više od 150.000 evra.
Peković je u crno-bele ulagao i kroz donacije i kroz pozajmice, a sada je odlučio da se svega uloženog odrekne u korist Partizana.
"I ovim gestom, Nikola Peković je pokazao koliko je prviržen Partizanu i šta ovaj klub njemu znači. Oprostom potraživanja, Peković je još jednom dao ogroman doprinos stabilizaciji i oporavku kluba i učinio da klub danas značajno manje duguje. Kao predsednik kluba, želim da mu se srdačno zahvalim, kako na ovom gestu, tako i na svemu što je učinio za Partizan i sa pozicije predsednika i pre toga u ulozi igrača", izjavio je predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović.
Odlazivši sa mesta predsednika KK Partizan NIS, Nikola Peković je u poručio da će nastaviti da pomaže klubu koliko god bude mogao.