Vesti
Svet
Lavrov prokomentarisao Trampovu odluku da otkaže sastanak sa Putinom
30.11.2018. 20:00
Izvor: Blic
Lavrov prokomentarisao Trampovu odluku da otkaže sastanak sa Putinom
Teško da bi odluka američkog predsednika Donalda Trampa da otkaže sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom mogla da se shvati kao korak u dobrom pravcu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i dodao da "nema ljubavi na silu".
- Sumnjam da je to korak koji će doprineti rešavanju čitavog niza važnih međunarodnih problema. Ali, prirodno, nema ljubavi na silu - rekao je Lavrov komentarišući Trampovo iznenadno otkazivanje planiranog sastanka sa Putinom u Argentini, prenosi Tass.
On je u intervjuu za TV "Rusija 24" kazao da se Tramp "poneo u svom stilu i napisao tvit iz kojeg je ceo svet saznao za ove vesti" o otkazivanju sastanka sa Putinom.
- Ako unutrašnja situacija i pritisak rusofoba poput Ukrajine i njenih sponzora ometaju predsednika SAD da normalno razvija odnose s predsednikom Rusije, o čemu se u više navrata izjašnjavao, onda ćemo, verovatno, čekati novu priliku - istakao je Lavrov.
Razgovor Putina i Trampa bio je zakazan za 1. decembar na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja u Buenos Ajresu. To bi bio njihov peti kontakt licem u lice, ali je Tramp u četvrtak na Tviteru poručio da otkazuje sastanak zbog incidenta koji se dogodio između Ukrajine i Rusije u blizini Krima.