Vesti
Politika
Brnabić u Briselu, sastala se sa Mogerini
18.12.2018. 20:00
Izvor: Blic
Brnabić u Briselu, sastala se sa Mogerini
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje izmedju Srbije i Evropske unije.
Brnabić je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopšteno je iz vlade.
Sastanku sa Mogerini prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.
Tokom posete Briselu, danas i sutra, Brnabić će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama.
Premijerka će se sastati sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i potpredsednikom Jirkiem Katainenaom, a razgovaraće i sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.
Brnabić će sutra imati izlaganje u European Policy Center, nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija, gde će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU.
Tokom posete Briselu, predsednica vlade će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malstrom.