Vesti
Politika
"DALEKO SMO OD BILO KAKVOG DOGOVORA S PRIŠTINOM" Vučić: Bilo bi odlično da ga imamo, ali istina je da NISMO NI BLIZU
21.12.2018. 20:00
Izvor: Blic
"DALEKO SMO OD BILO KAKVOG DOGOVORA S PRIŠTINOM" Vučić: Bilo bi odlično da ga imamo, ali istina je da NISMO NI BLIZU
Daleko smo od bilo kakvog dogovora sa Prištinom, bilo bi odlično da ga imamo, ali ga još nema, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je ovo naveo kao jednu od tri važne stvari kada je u pitanju odnos Beograda i Prištine, istakavši da se on nikada ne pravda i da radi čiste savesti za zemlju.
- Mislim da bi za nas bilo odlično da imamo sporazum, ali mu nismo ni blizu - kazao je Vučić.
Govoreći o pismu američkog predsednika Donalda Trampa, on je rekao da je to druga dobra stvar, ali i da ne treba zaboraviti da je Amerika priznala Kosovo.
- To se neće promeniti i to je tako, ali je za nas dobro što SAD podržavaju postizanje sporazuma - naveo je Vučić.
Kao treću stvar naveo je da neće odustati od traženja kompromisa, i da će narod biti taj koji će da odluči.
- Očuvanje mira je posao koji moram da obavim zbog sadašnjih i budućih gereracija, a sporazum je bolje da postignemo mi i kompromis je bolje da postignemo mi, a loša rešenja uvek mogu da nas nađu. Kompromis nije poraz, već pobeda budućnosti i života - rekao je Vučić.
Kazao je i da Srbija neće dozvoliti ugrožavanje života ljudi na KiM, i da se mora učiniti sve da se spuste tenzije i da se povuku takse.
- Ko će vašeg brata ili oce sutra da vraća u kovčegu? - upitao je on, i rekao da se iz tog rtazloga bori za mir i kompromis.
Upitan da prokomentariše pojedine ruske medije koji ne gledaju blagonaklono na Trampovo pismo upućeno njemu, Vučić je naveo da predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiji dočekuje 17. januara ovde, i da nije video ruske reakcije.
- Nisam ih video, a sa Putinom ću razgovarati otvoreno. Nisam video bilo kakve probleme sa ruske strane - istakao je Vučić.