Vesti
Svet
RUSIJA USKORO DOBIJA PRVU DAMU? Putinu je postavljeno pitanje KADA SE ŽENI I KIME i sada je otkriveno ko zaista stoji iza toga
21.12.2018. 20:00
Izvor: Blic
RUSIJA USKORO DOBIJA PRVU DAMU? Putinu je postavljeno pitanje KADA SE ŽENI I KIME i sada je otkriveno ko zaista stoji iza toga
Po moskovskim kuloarima već neko vreme kolaju priče da je dugogodišnja devojka ruskog predsednika, olimpijska šampionka Alina Kabajeva (35), postala nestrpljiva da postane zvanična gospođa Putin, a samim tim i prva dama Rusije.
Prema pisanjima ruskih medija, par se zabavlja duže od 10 godina, a postoje i spekulacije da imaju tajnu porodicu iako Kremlj do kategorički odbacuje.
Kabajeva, nekadašnja osvajačica olimpijskog zlata u ritmičkoj gimnastici, danas je direktorka velike medijske moskovske kuće čiji je novinar Aleksander Janašev na jučerašnjem godišnjem medijskom brifingu sa predsednikom, Putinu postavio najneobičnije pitanje - kada planira da se oženi i kime?
Šef Kremlja osmehuno se na provokativno pitanje očigledno zadovoljan što mu je postavljeno odgovorivši da svakako u budućnosti planira da ponovo stane na ludi kamen.
- Kao pristojna osoba moraću to da uradim pre ili kasnije - odgovorio je Putin novinaru koji mu je postavio “nezgodno” pitanje.
Putin, pak, nije precizirao s kim planira da se oženi, ali mnogi su pitanje protumačili kao pritisak same Kabajeve ili početak PR kampanje Kremlja koji planira da konačno otkrije identitet prve dame.
Vladimir Putin razveo se od svoje prve žene Ljudmile 2014. godine nakon što je par izašao u javnost zajedničkim saopštenjem.
Pitanje Putinovog ljubavnog života uglavnom je tabu tema u Rusiji, a sam predsednik na takva pitanja postane pomalo nervozan.
Janušev, novinar tabloida “Lajfnjuz” pod kontrolom Kabajeve, dao je i uvod pre svog pitanja rekavši da je državnim medijima bilo zabranjeno da se dotiču te teme.
- Dakle, ovo pitanje je bukvalno došlo od Kabajeve. Odlično urađeno - primetio je novinar Dmitri Kolezev.
Kanal “Telegram njuz” takođe se dotakao “spornog” pitanja izvestivši da to što je stiglo iz tabloida “Lajf” “sigurno nije slučajnost”.
- Radujemo se da u 2019. upoznamo prvu damu - navedeno je.
Novinar Janušev rekao je kasnije da je naveo Putina da u odgovoru ode dalje nego ikada.
- Mislim da nam je nagovestio da ćemo uskoro saznati nešto - rekao je novinar.
On je podsetio i da je na svim dosadašnjim konferencijama za novinare Putin na slična pitanja uzdržano odgovarao nagoveštavajući novinarima da se “drže podalje od njegovog privatnog života”.
Kabajeva, jedna od omiljenih žena u Rusiji više od decenije nije povezivana ni sa jednim drugim muškarcem.
Njihovu vezu prvi je razotkrio tabloid “Moskovski korespodnet” u vlasništvu nekadašnjeg Putinovg KGB kolege, špijuna Aleksandra Lebedeva.
Kabajeva od 2014. vodi “Nacionalnu medijsku grupu” nakon što je dala ostavku na mesto poslanice u ruskom parlamentu gde je zastupala porputinovske stavove.
Grupa kontroliše ili poseduje ključne akcije u brojnim televizijskim stanicama i novinama.
Njen nekadašnji trener ritmičke gimnasike, Irina Viner, inače žena milijardera Ališera Usmanova (koji je držeo i deonice britanskog fudbalskog kluba Arsenal), rekla je jednom o ljubavnom životu Kabajeve: “Kada Alina nađe pravi trenutak, ona će to sama saopštiti”.
- Jednostavno sam srećna zbog nje - poručila je Vinerova.
S druge strane, novinar veteran Sergej Topol koji je 2011. pisao o navodnoj vezi Aline i Vladimira Putina pretučen je u centru Moskve u martu iste godine, ubrzo pošto je priča dospela u javnost.
Ubrzo nakon što je priča objavljena, list je i ugašen.
Grupe za zaštitu ljudskih prava kritikuju Kremlj da radi vrlo malo na rešavanju slučajeva ubistva i napada na novinare.
Rusija trenutno nema prvu damu. Putin je jednom prilikom rekao: “Imam privatan život u koji ne dozvoljavam da se iko meša i to mora da se poštuje.”
Ipak, retka pojavljivanja Kabajeve u javnosti udružena sa raznoraznim spekulacijama o njenom ljubavnom životu ostavljaju prostor za verovanje u njihovu vezu, a Rusi ponekad kažu i da ona sama voli da podigne značajne poglede svojim izjavama.
Tako je jednom prilikom izjavila da je pronašla čoveka kojeg “veoma voli” odbijajući da kaže njegovo ime.
- Ponekad se osećate toliko srećno da se čak i uplašite - poručila je.
Kabajeva poriče da ima decu, a poslednjih godina navodi se i da joj je botoks promenio lični opis.