Vesti
Politika
Jeremić: Bojkot izbora ima smisla ako bi to bila jedinstvena odluka cele opozicije
27.12.2018. 20:00
Izvor: Beta
Jeremić: Bojkot izbora ima smisla ako bi to bila jedinstvena odluka cele opozicije
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bojkot izbora u Srbiji ima smisla ako bi to bila jedinstvena odluka cele opozicije, te da su protesti subotom u Beogradu građanski, a da im članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, poput obezbeđivanja redara, saopštila je danas ta stranka.
"Vučić najverovatnije planira da raspiše vanredne izbore pred potpisivanje takozvanog sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine i da režim zatraži podršku naroda za taj sporazum koji neće biti predstavljen konkretno, nego kao odluka između mira i rata, a da onda te izbore pokrade u nadi da će međunarodni faktor okrenuti glavu zbog Kosova", rekao je on televiziji Al Džazira.
Jeremić je kazao da će u subotu, 29. decembra, biti ispoljena najveća energija građana do sada, što je prema njegovoj oceni jasan pokazatelj da se situacija menja u poređenju sa prethodnim mesecima i godinama.
On je dodao da nije od presudne važnosti ko se gde nalazi i u kojem redu šeta, jer kako je kazao svi su na protestima jednaki.
"Ovo su protesti mnogo veći od protesta same opozicije i možda je to jedan od razloga zbog kojih su do sada bili toliko uspešni. Narodna stranka i ostale članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, poput obezbeđivanja redara", rekao je Jeremić.
Protesti protiv nasilja pod nazivima "Stop krvavim košuljama" i "1 od 5 miliona", održani su 8, 15, i 22. decembra u Beogradu, a novi je najavljen za subotu, 29. decembra.