Vesti
Sport
NOLE ĆE POKUŠATI DA URADI ONO ŠTO NIKO NIJE OD 1969: Ako verujete u njega, čeka vas sjajna zarada
09.01.2019. 20:00
Izvor: Kurir
NOLE ĆE POKUŠATI DA URADI ONO ŠTO NIKO NIJE OD 1969: Ako verujete u njega, čeka vas sjajna zarada
Kvota da će Đoković osvojiti sva četiri grend slema u 2019. godini je čak 60 u kladionici Mozzart
Novak Đoković je u tenisu osvojio sve. I nema više kome šta da dokazuje. Bez ikakvog pritiska i opterećenja u 2019. godini može da se posveti borbi sa samim sobom. A oni koji su češće gledali Noletove mečeve znaju da je baš u takvim trenucima najjači.
U toj borbi ispitivanja sopstvenih granica dva su cilja najtraktivnija, a istovremeno i međusobno povezana.
Prvi se zove Kalendar Slem, što je u teniskom svetu naziv za osvajanje sva četiri grend slema u istoj godini, a koliko je teško ovo ostvariti najbolje govori podatak da su samo dvojica tenisera uspela u tome: Don Badž 1938. i legendarni Rod Lejver 1962. i 1969. godine. Dakle, punih 50 godina se čeka da neko ponovi takav podvig. Nisu uspeli ni Mekinro, ni Borg, ni Beker, ni Sampras, ni Agasi, ni Federer, ni Nadal. Da li će Novak?
Ako verujete da hoće, kladionica Mozzart u svom specijalu nudi igru „Đoković osvaja sva četiri grend slema u 2019. godini“, a kvota na nju je čak 60. Dakle, ako uložite 1.000 dinara na Novaka, i on pobedi i u Melburnu, i u Parizu, i u Londonu, i u Njujorku, tamo negde u septembru bićete bogatiji za 60.000 dinara.
Ta borba kreće već u ponedeljak 14. januara kada počinje Australijan open, gde će Đoković probati da osvoji prvi od četiri grend slema, ujedno i da sedmi put trijumfuje u Melburnu, čime bi postao i apsolutni rekorder turnira, pošto po šest titula na dalekom kontinentu imaju Rodžer Federer i Roj Emerson.
Ako volite da igrate na sigurnije, u kladionici Mozzart možete da tipujete za početa da Novak osvaja Australijan open, a kvota na takav ishod je 2,35. To govori da je srpski teniser apsolutni favorit u Melburnu, pošto je prvi pratilac Federer s kvotom 6,00.
E sad malo i o gorepomenutom drugom cilju, koji će u slučaju Novakovog Kalendar Slema u 2019. biti vrlo dostižan. Naime, trenutno je prvi na listi tenisera s najviše osvojenih grend slemova Federer sa 20 titula, drugi je Nadal sa 17, dok Đoković deli treće mesto sa legendarnim Pitom Samprasom sa 14 trofeja. Kako se osvajanje grend slema smatra vrhuncem u karijeri tenisera, onaj ko je prvi na ovoj listi komotno može da ponese epitet najboljih tenisera svih vremena. Trenutno je to Rodžer Federer, ali ako Đoković uzme Kalendar Slem ove godine doći će na dva trofeja zaostatka u odnosu na Švajcarca. S obzirom na to da je Federer u 38, a Nole u 32. godini života, jasno je da bi ta razlika bila realno dostižna.
Počela je nova teniska sezona, možda i istorijska, a kladionica Mozzart, kao i uvek, nudi najbolje i najatraktivnije kvote.