Vesti
Sport
SAZNAJEMO Stiže nam atomski fudbal! U Beogradu finale Lige šampiona 2025. godine!
15.01.2019. 20:00
Izvor: Kurir
SAZNAJEMO Stiže nam atomski fudbal! U Beogradu finale Lige šampiona 2025. godine!
Veliki su izgledi da najvažnija klupska fudbalska utakmica na svetu bude odigrana u Srbiji. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Beograd će konkurisati za domaćinstvo finala Lige šampiona za 2025. godinu!
Srpska prestonica neće biti samo konkurent već i jedan od favorita da dobije ovu utakmicu koju mnogi smatraju najvažnijim sportskim događajem na svetu.
UEFA Superkup odigran je u Skoplju, finale Lige Evrope u Bukureštu, a desetogodišnji plan evropske kuće fudbala predviđa da ovaj region dobije i organizaciju finala Lige šampiona! Izgradnja nacionalnog stadiona počinje krajem ove godine, a do podnošenja kandidature za domaćinstvo finala LŠ, stadion će da bude završen.
Očekuje se da Srbija 2022. godine (tada kreće podnošenje kandidatura za 2025. godinu) ima savremen stadion kapaciteta 60.000 mesta sa svom potrebnom pratećom infrastrukturom. Adut naše zemlje u trci za ovu veliku utakmicu biće i naši ljudi koji su dobro pozicionirani u organima UEFA.
Projekat i lokacija za novi stadion zvanično su poznati od januara prošle godine. Nacionalni stadion biće sagrađen u Surčinu (obilaznica oko Surčina i Ostružničkog mosta). Vlada Srbije odvojiće 150.000.000 evra za ovaj projekat, na novom stadionu će naša reprezentacija igrati sve mečeve. Takođe, objekat će imati i komercijalni karakter, pa će se na njemu održavati i koncerti.