Vesti
Sport
Bokserka selekcija Srbije na najstarijem turniru na svetu „Strandži“
14.02.2019. 20:00
Izvor: Danas
Bokserka selekcija Srbije na najstarijem turniru na svetu „Strandži“
Pred nama je jubilarni, 70. „Strandža“ turnir u amaterskom boksu, koji je prvi put održan 26. marta 1950. godine na stadionu „Junak“ u Sofiji i ujedno je najstariji amaterski boks turnir na svetu. Od 14. do 20. februara 2019. u glavnom gradu Bugarske boriće se 306 boksera iz 40 zemalja sveta, među kojima i Srbija sa osam takmičara u obe konkurencije.
Muška bokserka selekcija Srbije u sastavu: Dušan Janjić (52 kg), Nemanja Gavrilović (60 kg), Milosav Savić (75 kg), Darko Stanković (91 kg), Vladan Babić (+91 kg), predvođeni selektorom Miodragom Perunovićem i trenerima Dušanom Mileusnićem i Milanom Piperskim boriće se za naslov šampiona na ovom prestižnom takmičenju.
Ženski tim Srbije čine: Nina Radovanović (51 kg), Anđela Branković i Jelena Zekić (57 kg) prevođene trenerima Markom Tubićem i Jovanom Tamindžićem.
Srbiju će na takmičenju „Strandža“ predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.
„Već sam poziv na ovaj tradicionalni turnir je čast, posebno kada se ima u vidu da su naši bokseri dugi niz godina rado viđeni na ovom takmičenju. Uspeha smo imali, pa se nadam da ćemo i ove godine imati uspeha. Svakako da putujemo sa nadom o medaljama. Ipak, konkurencija je žestoka, put do trona je težak, ali ekipa ima samopouzdanja, ima kvalitet i, najvažnije, ima veliku želju da se dokaže i pokaže“, rekao je selektor Miodrag Perunović neposredno pred put, a prenosi Bokserski savez Srbije.
Od 1964. „Strandža“ dobija međunarodni karakter učesvovanjem selekcija Mađarske i Rumunije. Od tada, ugled turnira nastavlja da raste, a kroz ring ovog takmičenja prošli su predstavnici najpoznatijih boks škola u svetu. U 2011. godini, po prvi put održava se i takmičenje za žene.