Vesti
Sport
ČOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA CRNO-BELE: Bez KRAĐE I MULJANJA Partizan ne može do trofeja!
19.02.2019. 20:00
Izvor: Kurir
ČOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA CRNO-BELE: Bez KRAĐE I MULJANJA Partizan ne može do trofeja!
Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, ne može da se pomiri sa gubitkom trofeja u Kupu Radivoja Koraća.
Zvezda je u nedelju poražena od Partizana u finalu nacionalnog kupa, a predsednik crveno belh je još jednom ponovio da je finale bilo neregularno.
Čović je u emisiji "Novo jutro" na televiziji "Pink" ponovo govorio na temu nedavnih dešavanja na meču i tom prilikom udario na KSS i Partizan.
"Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo?", rekao je Čović.
Na pitanje voditelja da li će čestitati crno-belima ako osvoje trofej u ABA ligi, Čović je rekao:
"Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu."
Čović je istakao da nije sporan faul Berona na 0,2 sekunde do kraja, već pojedine situacije u samom finišu meča.
"Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sportno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa. To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića, ali on ništa nije svirao već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku kojom je potpuno promeniio tok utakmice. To nije bilo sve. Posle slobodnih bacanja Ognjena Dobrića koji promašuje oba, isti igrač je bio brutalno fauliran od strane dva igrača Partizana, Marinkovića i Sija, ali se ni tada sudija nije oglasio."
Čović tvrdi da evoligaški sudija može da pogreši, ali ne sme kada se sporna situacija odvija na metar i po od njega.
"I kako se sve to može nazvati nego brutalna krađa."
Čović nije štedeo ni Košarkaški savez Srbije.
"Njemu je mandat istekao. Mandat je istekao i predsedniku i Upravnom odboru i Skupštini Košarkaškog saveza Srbije. Dotični su perfidnim radnjama, donošenjem novog Statuta sami sebi produžili mandat na još dve godine. Zamislite situaciju da, na primer, predsednik Skupštine Srbije samoinicijativno donese dekret da se produžava mandat i da ne bi trebalo da se ide na izbore. Ta interesna grupa u KSS sad svim silama želi da povrati kontrolu nad domaćim šampionatom kako bi i tu mogla da mulja i namešta. Mene ne opčinjavaju veličine koje sede u KSS. Na to ne padam.. Padam na rad i rezultate tog rada."