Vesti
Sport
Milojević: Ne želim da umanjim ni šanse Partizana!
02.04.2019. 20:00
Izvor: Blic
Milojević: Ne želim da umanjim ni šanse Partizana!
Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu odigrati poslednju utakmicu u gostima pred plej-of, a uoči duela protiv OFK Bačke u sredu od 17 časova, strateg crveno-belih je biranim rečima govorio o predstojećem izazovu.
- Rival je dobar tim, sa jasnim ambicijama, sa druge strane, gostovanje Zvezde je uvek praznik i dodatni motiv. Iskustvo iz prethodne sezone nam govori da neće biti lako u Bačkoj Palanci. Protivnik je kvalitetna i disciplinovana ekipa, posebno dobra na domaćem terenu. Odlično funkcionišu kao tim, predvođeni Žarkovićem, Radinovićem, Bjelošem, Zogovićem... Pristupamo ovoj utakmici kao i svakoj prethodnoj, sa poštovanjem rivala, ali i uz najviše ambicije - rekao je strateg crveno-belih.
Milojević je sa zadovoljstvom istakao da su svi igrači spremni za utakmicu 29. kola.
- Gobeljić se oporavio od povrede i ponovo je u punom trenažnom procesu, ali nećemo žuriti. Videćemo posle treninga za kojih 18 igrača ćemo se opredeliti. U konkurenciji su i Stojković i Ivanić koji su odigrali dva duela za reprezentaciju Crne Gore.
Šampion Srbije će podelu bodova dočekati na prvom mestu, četvrtu godinu zaredom.
- Poredak je takav kakav je. Radnički i mi smo u trci za titulu, ali ne želim da umanjim ni šanse Čukaričkog, Partizana i Mladosti. Prvenstvo je nepredvidivo, dele se bodovi, a da je neko pokušao da pogodi poredak na početku sezone ne verujem da bi pogodio. Pobeda u ovoj fazi vredi praktično bod i po, a tokom plej-ofa je u opticaju još 21 bod. Dobro je što se igraju plej-of i plej-aut zbog broja duela, ali pitanje o podeli bodova donosi diskusiju. Definitivno je prvoplasirani jedini tim koji ne profitira u ovoj situaciji - rekao je Milojević.