Vesti
Sport
FILIP MARATONAC
29.05.2019. 20:00
Izvor: Blic
FILIP MARATONAC
Krajinović pobedio u NAJDUŽEM MEČU U KARIJERI! Ispustio dva seta prednosti, pa kroz dramu došao do trećeg kola Rolan Garosa!
Naš teniser Filip Krajinović je prošao kroz veliku dramu u drugom kolu Rolan Garosa, ali je uspeo da se plasira u treću rundu! Posle mnogo preokreta i borbe u čak pet setova savladao je Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 6:4, 6:4, 6:7 (1:7), 3:6, 8:6, i to posle četiri sata i 15 minuta. Ta pobeda mu je omogućila duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom za plasman u osminu finala.
Međutim, nije meč počeo kako je naš teniser planirao, jer je protivnik bio taj koji mu je prvi naneo udarac. Uspeo je da dođe do brejka u šestom gemu, kada je poveo sa 4:2, pa se činilo da će uspeti da reši prvi set u svoju korist. Međutim, to je samo pokrenulo Filipa, koji je odmah uspeo da uzvrati protivniku, da bi do kraja furioznom igrom vezao još tri gema i sa 6:4 je poveo na ovom duelu.

Napravio je značajan korak ka pobedi protiv Karbaljasa Baene, a mogao je da joj bude još bliži da je na početku drugog seta iskoristio jednu od dve ukazane brejk lopte. Nije u tome uspeo, pa se do završnice seta igralo u egalu. Ali, kada je bilo najpotrebnije, naš teniser je bio na visini zadatka. Napravio je brejk za prednost od 5:4, da bi sigurnim servisima došao do velikog vođstva od 2:0 u setovima.

I tada se činilo da je sve gotovo, posebno kada je u trećem setu napravio brejk za prednost od 2:1. Međutim, Karbaljas Baena se nije predavao, pa se u šestom gemu vratio u meč. Ipak, Krajinović je i dalje bio taj koji je bio agresivniji, pa je ponovo u ključnim momentima meča došao do brejka, poveo je sa 6:5 i servirao je za pobedu.
Našao se u odličnoj situaciji, imao je šansu da dođe do velikog trijumfa vrednog plasmana u treće kolo, ali mu je upravo u tim momentima ruka zadrhtala, te je protivnik uspeo da mu uzvrati udarac i izbori se za taj-brejk. A u odlučujućem gemu trećeg seta mnogo bolji je bio španski teniser, koji je u tom delu slavio sa 7:1 i produžio je ovaj krajnje zanimljiv meč.

Filip je odlično započeo nastup na Rolan Garosu, pobedio je talentovanog Frensisa Tijafoa, pa je sa mnogo samopouzdanja dočekao duel druge runde sa Karbaljasom Baenom.
I to nije bilo sve, jer je Karbaljas Baena igrao znatno kvalitetnije i u nastavku duela, iskoristio je veliki pad Filipa Krajinovića u četvrtom setu, pa je sa lakih 6:3 uspeo da izjednači, što je svim navijačima donelo dramu na ovom duelu. Doduše, imao je naš teniser i u tom delu igre prednost, vodio je sa 2:0, ali je onda potonuo, pa spasa jednostavno nije bilo.

Zbog lošije igre Filipa Krajinovića i znatno nadahnutijeg izdanja protivnika ušlo se u peti set, u kome nije manjkalo neizvesnosti. Ponovo je rođeni Somborac bio taj koji je prvi došao do brejka, poveo je sa 2:1 i tu prednost je čuvao, pa gotovo do kraja seta. Vodio je sa 5:4 i imao je priliku da servisom, drugi put na meču, reši ovaj krajnje napet duel, međutim u tome nije uspeo.

Ponovo se unervozio, pravio je neiznuđene greške i uspeo je da vrati Karbaljasa Baenu u meč. Španac je izjednačio, međutim Krajinović je u narednom gemu opet uspeo da oduzme servis protivniku za prednost od 6:5. Opet je on bio taj koji je mogao da reši meč, ali opet nije bio na visini zadatka, pa se Karbaljas Baena izvukao iz ambisa i dodatno je produžio ionako dug meč.

Krajinović jeste propustio dve prilike u petom setu da prekrati dramu, uz onu jednu u trećem delu igre, ali četvrtu šansu nije prokockao. Ponovo je napravio brejk protiv Baene, samo što ovoga puta nije dozvolio Špancu da se vrati u meč. Uspeo je da ga privede kraju, slavio je sa 8:6 i posle četiri sata i 15 minuta se plasirao u treće kolo. A tamo će igrati protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa, pa će pokušati da napravi senzaciju ne bi li prošao u osminu finala.