Vesti
Sport
Jaka Blažić MVP 12. kola ABA lige
24.12.2019. 12:00
Izvor: Blic
Jaka Blažić MVP 12. kola ABA lige
Bila je to sigurno utakmica koja će se dugo prepričavati. Cedevita Olimpija je pobedila Megu Bemaks posle produžetka sa 112:102, a Jaki Blažiču, izgleda prijaju mečevi koji se igraju više od 40 minuta.
Slovenac je proglašen za najkorisnijeg igrača 12. kola ABA lige jer je u pobedi protiv tima Dejana Milojevića ubacio 33 poena, upisao devet skokova, šest asistencija i zaradio indeks 48. Blažič je plesao po terenu, a najzaslužniji je bio što je meč otišao u drugi produžetak jer je pogodio trojku za izjednačenje. Ovo je drugi put u sezoni da je Blažič proglašen za MVP-ja runde, a zanimljivo je da je i prvi put, kada je Slovenac bio najkorisniji kosarkaš kola, Cedevita Olimpija morala da igra produžetak. U tom, trećem kolu, ekipa iz Ljubljane je pobedila Igokeu sa 95:90, a Blažič je ubacio 30 poena i imao indeks 38.
Jaka Blažič je i najbolji poenter minulog 12. kola, a Marko Simonović (Mega Bemaks) je nabolji skakač - zabeležio je 16 skokova - i najbolji "kradljivac" - imao je četiri ukradene lopte.
Poslednje kolo na Jadranu u ovoj kalendarskoj godini počinje u petak. Trinaestu rundu će tog dana otvoriti duel Igokea - Mornar (20). U subotu nema mečeva, a u nedelju igraju Cibona - Cedevita Olimpija (12), Krka - Zadar (18), Partizan - Primorska (21). Runda se završava u ponedeljak kada se sastaju Budućnost - Crvena zvezda (18) i Mega Bemaks - FMP (21).