Vesti
Sport
Novak Đoković igra na turniru VELIKOG RIVALA
13.01.2020. 12:00
Izvor: Blic
Novak Đoković igra na turniru VELIKOG RIVALA
Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da na startu sezone već drugi put promeni planove u rasporedu turnira na kojima će učestvovati u narednom periodu. Đoković koji je u nedelju sa reprezentacijom Srbije osvojio ATP kup, pre samo par dana je odlučio da ipak ne učestvuje na turniru u Adelajdu kao što je to bilo planirano. On je rešio da nakon teškog ATP kupa odmori pred prvi grend slem sezone na kojem će braniti titulu.
Ipak, to ne znači da će svetski broj dva odigrati turnir manje u sezoni, pošto je prema informacijama na njegovom zvaničnom sajtu, u kalendar upisan turnir u Dubaiju.
Novak je u ovom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima četiri puta osvajao titulu (2009, 2010, 2011, 2013.) dok je u finalu 2015. godine, izgubio od Rodžera Federera. Švajcarac je u Dubaiju čak osam puta osvajao titulu, što znači da Novak uprkos činjenici da ima četiri osvojena trofeja praktično ide na Rodžerov teren.
Turnir u Dubaiju je iz serije 500, počinje 24. februara, a srpskog tenisera do tada čekaju Australijan open, zatim i turneja u SAD-u, odnosno učešće na turnirima masters serije u Indijan Velsu i Majamiju.