Vesti
Sport
Nikola Jokić odveo Denver do ISTORIJSKOG podviga!
10.02.2020. 20:00
Izvor: Blic
Nikola Jokić odveo Denver do ISTORIJSKOG podviga!
Ono što je Nikola Jokić uradio ove sezone za Denver Nagetse u potpunosti opravdava prošlogodišnje uvrštavanje u idealnu NBA petorku. Možda start i nije bio idealan, nedugo nakon nastupa za Srbiju na Mundobasketu a pre toga 94 odigrana meča za samo 207 dana, ali - kako sezona odmiče, naš reprezentativni centar briljira.
Posle najnovije dobre partije, u pobedi Nagetsa na gostovanju Feniksu, portparol Denvera je saopštio da je učinak 17-10 na gostovanjima najbolji takav start sezone u klupskoj istoriji. A koliko je Jokić tome doprineo?
Izuzetno.
Bio je u tih 27 mečeva na tuđim terenima najbolji strelac ekipe (21 poen po nastupu), najbolji skakač (9,9) i najbolji asistent (6,3). Imajući u vidu važnost domaćeg terena u prelaznom roku, posebno dobija na značaju podatak da je protiv divizijskih rivala (protiv kojih Denver ima savršenih 9:0), Nikola Jokić na gostovanjima bio naročito impresivan - proseci su mu bili 21,8 poena - 13,3 skokova - 6 asistencija. U poslednjih 10 mečeva, Denver je sedam odigrao kao gost, a Jokić je pritom ostvarivao 25,4 poena po utakmici, uz 12,4 skoka i 8,3 asistencije, a prvi put je u jednom takvom periodu imao i više od jedne blokade (1,1) i osvojene lopte (1,7) po meču. Uz to, iz igre je šutirao sa 51,4%, ali mu je dalekometna preciznost opala sa 32,5 ovosezonskih na 25%. Koliko je proveo na terenu (a bilo je i pet nastupa za sedam dana), i ne čudi.