Vesti
Sport
Petrić: Ako je potrebno da se lobira za Vidića sa nama nešto nije u redu
10.02.2023. 20:00
Izvor: B92
Petrić: Ako je potrebno da se lobira za Vidića sa nama nešto nije u redu
Partizan će u subotu u meču 21. kola Superlige Srbije dočekati Mladost GAT.
Trener Partizana Gordan Petrić izjavio je na konferenciji za novinare pred duel sa novosadskom Mladosti da su "igrači spremni", i dodao da se " pita" njegova ekipa".
"Ulazimo polako u ritam četvrtak nedelja, i nadamo se da ćemo što duže da ostanemo u tom ritmu. Igrači su spremni za sutrašnji meč. Mi se sutra pitamo, ali ne sme da bude opuštanja", izjavio je Petrić.
"Moj prva utakmica na klupi Partizana bila je protiv Mladosti. Pobedili smo golom Svete (Svetozar Marković) u 95. minutu i mislim da je to prekretnica sezone. Od tog duela Mladost je promenila 15 igrača, samo dva su ostala. Sve su to iskusni igrači koji mogu da iznenade", dodao je Petrić.
Partizan je trenutno na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova, osam manje od prvoplasirane Crvene zvezde.
Petrić je rekao i da Mladost nije "imala sreće" u prošlom kolu kada je kod kuće poražena od Javora sa 2:3.
"Posle utakmice u Novom Sadu sam rekao da su igrači ti koji mogu da nas izvuku iz krize, i tako je i bilo. Počeli su da igraju opuštenije i pokazali su šta mogu. Oni su najzaslužniji, mi smo samo servis koji im pomaže", rekao je Petrić.
Trener crno-belih je rekao i da ekipa nema ozbiljnijih kadrovskih problema, a u ekipi neće biti Hamidu Traore, koji je otputovao u Tursku kako bi "doveo porodicu na sigurno".
U prošlom kolu Partizan je pobedio u gostima Napredak sa 1:0, a strelac pobedonosnog gola sa beogradsku ekipu bio je Fuseni Dijabate.
"Ovo bi mogla da bude njegova (Dijabate) polusezona. Verujem da će pokazati svu svoju vrednost, ali mora da se ponavlja i da igra dobro u kontinuitetu", rekao je Petrić.
Petrić se osvrnuo i na izbore za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i rekao da ako je "Nemanja Vidić odlučio da se kandiduje" ne vidi "ko može da mu bude protivkandidat".
"Ja sam 2009. predložio da Peđa Mijatović bude potpresdnik Partizana. Jedan od članova Upravnog odbora mi je rekao da ne može tako i da moram da lobiram. Ako moram da lobiram za Peđu onda stvarno. Isto tako i sad, ako mora da se lobira za Nemanju Vidića onda sa nama nešto nije u redu", izjavio je Petrić.
Na meču u subotu koji počinje u 18.30 na svakom ulazu biće postavljene kutije za prikupljanje pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.