Vesti
Sport
Trener rivala nema dilemu: Nikola Jokić će ponovo biti MVP NBA lige
12.02.2023. 20:00
Izvor: novosti.rs
Trener rivala nema dilemu: Nikola Jokić će ponovo biti MVP NBA lige
ZA Nikolu Jokića bio je to samo jedan uobičajen dan u "ofisu", za sve druge još jedan pečat na potvrdi o njegovoj veličini. U pobedi Denvera nad Šarlotom (119:105) ostvario je 20. tripl-dabl ove sezone - 30 poena (šut 11/22), 16 skokova i deset asistencija. U utrkivanju sa samim sobom oborio je lični rekord od 19 takvih učinaka iz prethodne sezone.
- Ljudi govore da je Jokićeva statistika prazna, a kad god dođe do tripl-dabla mi pobedimo - kaže trener Nagetsa Majk Meloun. - Asistencije su segment koji je unapredio i doprinose da njegove igre budu istorijske. Sada je već očigledno da će sezonu završiti kao centar sa najviše asistencija po utakmici u istoriji NBA. Nikola nije igrač koji ide glavom kroz zid, vodi svoju bitku. Impresivna je njegova inteligencija i nesebičnost, razumevanje igre po čemu je korak ispred svih.
Ako se treneru Denvera može spočitavati subjektivnost kada na sva usta hvali svog dvostrukog nosioca MVP priznanja, svakako ne može strategu protivničkog tima. U ovom slučaju, "kouču" Šarlota Stivu Klifordu.
- Kada Jokić vratio u igru u drugoj četvrtini, bio je deo svake akcije do kraja utakmice. Inače imamo plan za svaku situaciju, ali za ovu nismo imali. Igrali smo protiv mnogih kvalitetnih rivala, ali za Jokića jednostavno nismo imali oružje kojim bismo ga zaustavili. Za mnoge protivnike se i previše pripremamo, ali u ovoj situaciji nismo imali način da zaustavimo Jokića, što je moja krivica. Trudili smo se da ga izbacimo iz ravnoteže, ali je u drugom delu utakmice pokazao zašto je MVP i zašto će verovatno biti ponovo.
Za Denver nije debitovao centar Tomas Brajant, koji je stigao iz Lejkersa, dok je u toku finalizacija još jedne akvizicije - iskusnog beka Redžija Džeksona.