Vesti
Sport
Jokić objasnio koliko mu Srbija znači: "Osećaš da je to nešto tvoje i ne želiš da odstupiš"
19.02.2023. 20:00
Izvor: novosti.rs
Jokić objasnio koliko mu Srbija znači: "Osećaš da je to nešto tvoje i ne želiš da odstupiš"
Centralna tema u SAD je predstojeći Ol-stars vikend na kome će učestvovati i srpski as - Nikola Jokić. Najbolji košarkaš sveta uoči ovog događaja govorio je za američke medije o brojim košarkašim temama, a jedna od glavnih, bila je i njegov odnos prema državnom grbu.
Prisetio se Jokić meča protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a zatim i eliminacije sa Evrobasketa.
"Košarkaški mađioničar iz Sombora" kaže da se sjajno proveo tokom leta u nacionalnom timu. To znači da Srbija može da očekuje da će ga videti u dresu Srbije i za nekoliko meseci.
- Odlično pitanje o utakmici protiv Grčke. To je najveća hala u Srbiji, puna, a utakmica jako bitna za nas. Bila je jako bitna utakmica za nas, pobedili smo posle produžetka, tako nešto. Baš dobra utakmica. Atmosfera je bila posebna, tako je kada igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Kada bi uporedio sa plej-ofom... Zavisi. Imate emocije kada igrate za reprezentaciju. Osećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš. Prošlo leto je bilo jako lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji sa momcima... Zaista imamo odličnu grupu momaka. Zaista sam bio srećan što sam proveo leto u reprezentaciji.
Novinare u SAD zanimalo je kako do titule na Evropskom prvenstvu nisu uspele da stignu Srbija, Slovenija ili Grčka, kad se ima u vidu da za njih nastupaju neki od najboljih igrača današnjice. Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokunbo nisu uspeli da odvedu svoje timove do trofeja.
- Jedna, da kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka u Evropi. Zato je košarka lep sport, jer najbolji tim na papiru ne osvaja - rekao je Jokić i okrenuo se ka Mundobasketu koji se igra 2023. godine.
- Videćemo od sezone, povreda. Zavisi od toga. Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo - zaključio je popularni "Džoker".