Vesti
Politika
Ana Brnabić se u Londonu sastala sa predstavnicima investicionih fondova
12.06.2023. 20:00
Izvor: Politika
Ana Brnabić se u Londonu sastala sa predstavnicima investicionih fondova
London – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa predstavnicima alternativnih investicionih fondova.
Reč je o fondovima koji investiraju u startap kompanije širom Evrope.
Brnabićeva je na sastanku izrazila zadovoljstvo da je mogla da čuje da su predstavnici fondova upoznati sa brzim rastom startap ekosistema u Srbii, kao i da su neki već bili u našoj zemlji, prenosi Tanjug.
Premijerka Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti Londonu, poručila je na sastanku da će Srbija nastaviti sa jačanjem inovativnog preduzetništva i promovisanjem Srbije i uspešnih mladih ljudi.
Brnabićeva: Sa Velikom Britanijom ćemo razgovarati o bližoj saradnji
LONDON – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će u utorak biti potpisan sporazum o saradnji iz oblasti energetike, a da će se voditi i razgovori o unapređenju ekonomskih i političkih odnosa.
Kako je istakla, prvog dana posete Londonu vođeni su razgovori o ekonomskim temama.
„Drago mi je da naši sagovornici već znaju dosta o Srbiji. Zainteresovani su za ulaganja u gejming industriju. Znaju dosta i o biotehnologiji”, rekla je Brnabićeva.
Premijerka je istakla i da su vođeni razgovori o tome koliko se Srbija u proteklim godinama promenila, kako je postala lider u tehnologiji, razvoju e-uprave i menjanju obrazovnog sistema.
„Kada je reč o IT uslugama, povećali smo njihov izvoz za osam puta. Ove godine ćemo imati IT izvoz od četiri milijarde evra. To skreće pažnju na nas kao zemlju sa velikim potencijalom”, navela je Brnabićeva, prenosi Tanjug.
Predsednica Vlade najavila je da od večeras kreću i politički sastanci.
Kako kaže, očekuje da će se razgovarati o ekonomskim i političkim odnosima, kako bi se uspostavila bolja i bliža saradnja i komunikacija, što će, istakla je, biti važno i zbog pitanja Kosova.