Vesti
Politika
Ministarka pravde Maja Popović sa guvernerkom Donje Austrije Joanom Mikl-Lajtner
24.06.2023. 20:00
Izvor: RTV
Ministarka pravde Maja Popović sa guvernerkom Donje Austrije Joanom Mikl-Lajtner
Beograd - Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović sastala se danas sa guvernerkom Donje Austrije Joanom Mikl-Lajtner. Na sastanku su razmatrane teme za buduću saradnju koju je austrijska guvernerka inicirala, osvrnuvši se na prepoznati uspeh reforme pravosuđa u Srbiji.
Na sastanku je ocenjeno da i Srbija i Austrija rade na unapređenju infrastrukturnih kapaciteta obe države, što je politika koja vodi boljem kvalitetu životnih uslova celokupnog stanovništva.
Ovom prilikom, dogovoreni su budući pravci i teme bilateralne saradnje. Tokom susreta, ministarka Popović je uputila poziv za posetu Srbiji, posebno regionima koji se ubrzano razvijaju zahvaljujući državotvornoj politici predsednika Vučića i Vlade Srbije.
Guvernerka je izrazila zahvalnost Srbiji zbog efikasnosti u rešavanju pitanja migrantske krize, koja je u prethodnom periodu bilo jedno od najizazovnijih bezbednosnih pitanja.
Austrija, po rečima guvernerke, stoji na stanovištu da Srbija vredno ispunjava svoje obaveze u procesu evropskih integracija, te da može da računa na podršku ove države članice Evropske unije.