Vesti
Politika
Opozicija na letnjem raspustu
04.07.2023. 20:00
Izvor: Politika
Opozicija na letnjem raspustu
Poslanici opozicije, na čiji se zahtev održava sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da se raspravlja o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ponovo nisu došli u parlament.
Sednica skupštine je odlagana već nekoliko puta jer nije bilo dovoljno poslanika za kvorum. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je i sama prisustvovala prethodnim sednicama, osudila je ovakvo ponašanje opozicije i okarakterisala ga kao nepoštovanje građana Srbije i skupštine kao institucije.
Kako Politika saznaje, samo 21 poslanik iz svih opozicionih grupa učestvovao je u davanju kvoruma, od neophodnih 84. To znači da skoro tri četvrtine poslanika opozicije nije ni došlo ili nije želelo da daje kvorum za skupštinsku raspravu.
Danas se u Skupštini ponovo nije pojavio Nebojša Zelenović koji već duže vreme odsustvuje iz poslaničkih klupa. Nije došao, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kao ni Borislav Novaković, jedini iz partije koji je podržao Aleksića u nameri da preuzme tu stranku od Vuka Jeremića.U skupštini nema ni Marinike Tepić, Pavla Grbovića, Zorana Zečevića, Đorđa Miketića, Zorana Lutovca i drugih predstavnika prozapadne opozicije. Niko od poslanika Dveri takođe nije učestvovao u davanju kvoruma neophodnog za održavanje sednice skupštine.