Vesti
Politika
Dačić: Dugačak spisak onih koji bi trebalo da budu pod sankcijama Srbije
17.07.2023. 20:00
Izvor: Danas
Dačić: Dugačak spisak onih koji bi trebalo da budu pod sankcijama Srbije
Kad bi se pravila lista onih koji bi trebalo da budu pod sankcijama Srbije bio bi to dug spisak, izjavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, komentarišući sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele direktoru Beznednosno-informativne Aleksandru Vulinu.
Dačić je pre početka svečane sednice Glavnog odbora SPS povodom 33 godina postojanja te partije novinarima rekao da je pitanje da li postoje dokazi koji potkrepljuju tvrdnje protiv Vulina ili je reč o politici.
Ukoliko je reč o politici, smatra Dačić, o tome ne sam smisla dalje razgovarati.
Upitan kako komentariše to što su stipednije Srbije dobile dve studentkinje koje su veličare ratnog zločinca Ratka Mladića, Dačić je istakao da je odnos Srbije po tom pitanju jasan – da bi svi koji su počinili ratne zločine trebalo da odgovaraju.
Dačić je ocenio da „sva ta pitanja padaju u vodu“ kada se vidi kakva mesta u društvu u Hrvatskoj imaju oni koji su bili pred sudom u Hagu, a „da se nalaze u kabinetu predsednika i premijera“ i kada se u Bosni i Hercegovini „dočekuju na aerodromima ratni zločinci“.