Vesti
Politika
Dragan Đilas: Nisam za to da političari govore na protestu, ali poštovaćemo stav većine
28.07.2023. 20:00
Izvor: Danas
Dragan Đilas: Nisam za to da političari govore na protestu, ali poštovaćemo stav većine
Aleksandar Vučić je pre dva dana otvorio 5,5 kilometara autoputa prema Merdaru i nazvao ga Auto-putem mira. Danas pola auto-puta nema. Ili je Vučić slagao i nije se gradio auto-put nego magistralni put ili jeneko za 24 sata ikrao pola auto-puta, rekao je lider SSP Dragan Đilas ispred Republičkog javnog tužilaštva na konferenciji za novinare povodom podnošenje krivične prijave protiv nepoznatog počionica zbog krađe 5.5 km “Auto-puta mira”.
Prema njegovim rečima, polazeći od toga da predsednik ne bi trebao da laže, zaključili smo da je jedina opcija krađa i zato smo podneli krivičnu prijavu za krađu 5, 5 kilometara auto-puta Republičkom javnom tužilaštvu.
– Niko nikada nije otvarao 5,5 kilometara auto-puta. A to nije auto-put nego samo jedna traka običan magistralni put. A niko ne kaže to nije auto-put čoveče, niko ne kaže „car je go“. To je princip po kojem vlada SNS, laž pokrivena medijima – naveo je Đilas.On je naveo da sve vreme slušamo da se grade auto-putevi, da smo pobedili inflaciju, da smo se izborili sa koronom najbolje od svih, da nas ceo svet kao državu poštuje kao nikada u istoriji, šampioni u investicijama, a da je istina da nema auto-puta i da tamo gde se grade rade se po cenama tri puta većim od zemalaj u regionu.
– Istina je da smo po inflaciji i rastu cenama hrane samo od Mađara gori u Evropi. Po ekonomskom rastu u prvom kvartalu ove godina smo najslabiji u regionu – kazao je Đilas.
Kako je dodao direktne strane investicije u BDP učestvuju sa 7,1 odsto, a 2011. je bio 9,4 odsto.
On kaže da ne bi trošio reči u ugledu rukovodstva zemlje u inostranstvu.
– Živimo u zemlji u kojoj nema normalnosti. SNS nam je ukrala normalnost – istakao je on.
On je građane Srbije pitao da li misle da je normalno da neko svečano otvara 5,5 kilometara auto-puta a da se posle ispostavi da to nije auto-put.
– Ako mislite da je to normalno, zaboravite sve što sam rekao. Ali ako ne mislite zapitajte se gde smo danas kao džava i društvo – kazao je on.
Na pitanje šta misli o stavu potpredsednika DS da je ova faza protesta Srbija protiv nasilja završena i da bi političari trebalo da jasnije uzmu učešće, odgovara da je ovaj protest promenio Srbiju.