Vesti
Sport
Dinamo optužio AEK da zloupotrebljava smrt svog navijača: Grci preuzeli ulogu tužioca i sudije
09.08.2023. 20:00
Izvor: Danas
Dinamo optužio AEK da zloupotrebljava smrt svog navijača: Grci preuzeli ulogu tužioca i sudije
Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba još jednom je osudio nerede svojih pristalica u Atini koji su doveli do smrtnog ishoda, ali je i istakao da AEK svojim istupima beži od odgovornosti i želi da iskoristi tragediju za vlastitu promociju.
„Dinamo više je puta jasno, nedvosmisleno, javno i žestoko osudio nerede koji su, nažalost, za posledicu imali smrtni ishod. Nasilju nije mesto u civilizovanom društvu i uvek ćemo se boriti za istinske vrednosti koje promoviše naš klub, a iskreno želimo da verujemo da slične poglede deli i naš rival AEK“, navodi Dinamo na početku saopštenja.
U sukobima grčkih i hrvatskih navijača, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama, smrtno stradala jedna osoba, a osam ih je povređeno.Iz Dinama su u današnjem saopštenju naveli da im je žao što „AEK svojim istupima i ponašanjem beži od odgovornosti, podiže tenzije i što u zvaničnim saopštenjima koristi neprimeren, agresivan i huškački rečnik s ciljem pritiska na UEFA“.
„Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava da iskoristi za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi“, naveo je Dinamo.
„Takav pristup smatramo neprimerenim pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK-a, jasno da je Dinamo preduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva zbivanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin“, istakao je hrvatski klub.