Vesti
Sport
Đoković posle Sinsinatija (opet) prvi? Evo šta je potrebno da bi se to dogodilo
13.08.2023. 20:00
Izvor: Novosti
Đoković posle Sinsinatija (opet) prvi? Evo šta je potrebno da bi se to dogodilo
Karlos Alkaras je eliminisan u Torontu, ali trka za prvu poziciju na ATP listi itekako ostaje zanimljiva.
Ključeve o(p)stanka na vrhu ATP liste drži Karlos Alkaraz, a oni otključavaju vrata zvana Sinsinati, gde će ponovo biti prvi nosilac.
Da sačuva prvu poziciju potrebno mu je da uđe bar u finale Mastersa, a tada ga ni trijumf Novaka Đokovića u tome ne bi zaustavio.
Ako Alkaras ispadne pre finala, tada bi Đokoviću titula donela povratak na svetski vrh. Nole može do broja 1 i preko finala, ali bi Karlitos morao da izgubi znatno ranije u tom slučaju.
Otežavajuća okolnost jeste u tome da Novak nije odigrao nijedan turnir od Vimbldona, priprema se za Ju-Es open.
Novaku na ruku ide i eliminacija Danila Medvedeva. I Rus je poražen u četvrtfinalu u Torontu, tako da će i on i Španac sa manje poena doći na Ju-Es open i to će olakšati Novaku borbu za svetski vrh, pogotovo jer na Flašing Medouzu ne brani nijedan bod i imaće velike šanse za broj 1.
Medvedev je treći na svetu, zaostaje više od dve hiljade poena iza Đokovića, ali ne brani mnogo do kraja godine. S obzirom da je Nole u drugačijoj situaciji, da je prošle jeseni osvojio osvojio tri titule i igrao jedno finale, jasno je da mu ova bitka za broj 1 u troje neće biti laka.