Vesti
Sport
Igor Duljaj: Verujem u prolaz u plej-of Lige konferencija
16.08.2023. 20:00
Izvor: novosti.rs
Igor Duljaj: Verujem u prolaz u plej-of Lige konferencija
Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas da veruje u pobedu protiv Sabaha i plasman „crno-belih” u plej-of Lige konferencija. Partizan će sutra od 21 čas na svom terenu dočekati Sabah u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LK. U prvom meču, odigranom prošle nedelje u Azerbejdžanu, slavio je Sabah rezultatom 2:0.
„U Bakuu je bilo sve loše, razočarao sam navijače. Sad će sve da bude drugačije. Znam da će moji igrači biti agresivni od samog početka, iako poštujemo rivala želimo da mu stavimo do znanja da se mi pitamo na našem stadionu i pred našim navijačima čija nam je podrška neophodna. Uz podršku kakvu su igrači imali u Topoli, Novom Sadu i protiv Radničkog sve je moguće. Pozivam navijače da nas podrže, cene ulaznica su popularne. Verujem u mnogo bolju igru nego pre šest dana i prolaz u plej-of. Imam veru u moje igrače. Ova ekipa ima kvalitet, a može da bude još bolja ako ima snažnu podršku sa tribina”, rekao je Duljaj na konferenciji za medije na stadionu Partizana.Duljaj se osvrnuo i na činjenicu da Partizan nikad nije prošao dalje posle poraza od 2:0 u prvoj utakmici.
„Crno-beli” prvi put jure taj minus od kada ne važi pravilo gola u gostima. „Nisam znao za taj podatak, ali nećemo se opterećivati tim. Kao što sam rekao, verujem u pobedu koja će nam omogućiti prolaz dalje. Nećemo srljati i juriti odmah 3:0, može da bude i 2:0 i da igramo i više od 90 minuta ukoliko je to potrebno”, dodao je Duljaj.
Trener Partizana izjavio je da ne veruje da će rival igrati defanzivno.„Sabah nije igrao za vikend, odložili su utakmicu u prvenstvu, a iako imaju veliku prednost, ne verujem da će se zatvoriti i braniti”, dodao je on. Defanzivni fudbaler Partizana Mihajlo Ilić izjavio je da je svestan grešaka iz prve utakmice, ali veruje da je plej-of Lige konferencija dostižan.
„Probali smo što pre da zaboravimo sve loše stvari iz prošle utakmice. Ulazimo maksimalno koncentrisani u revanš, sa željom i verom da možemo da nadoknadimo minus i prođemo dalje”, naveo je Ilić.
On se ove sezone ustalio u startnoj postavi i igra u štoperskom tandemu sa kapitenom Svetozarom Markovićem.
„Privilegija je biti u ovom timu i biti sa ovim momcima. Svestan sam šta nosi igranje za Partizan i koliko klubu znači ova utakmica”, zaključio je Ilić.
Bolji iz duela Partizan – Sabah igraće u plej-ofu sa pobednikom dvomeča FCSB – Nordsjeland, prenosi Tanjug.