Vesti
Sport
Srbija pobedila Brazil u poslednjem trening meču pred start Mundobasketa
21.08.2023. 20:00
Izvor: Danas
Srbija pobedila Brazil u poslednjem trening meču pred start Mundobasketa
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Brazila rezultatom 89:85 na turniru Kup Solidarnosti, koji se igra u sklopu priprema za Mundobasket.
U neizvesnoj završnici, odlučujuće poene postigao je Nikola Jović, koji je 48 sekundi pre kraja ubacio trojku za vođstvo svog tima od 85:82.Iako su Brazilci 11 sekundi pre kraja trojkom Benitea smanjili na 86:85, da bi u poslednjem napadu, uz zvuk sirene Dobrić uzvratio i postavio konačan rezultat.
Ekipa Svetislava Pešića nije prikazala dobru partiju i pokazala je puno oscilacija u igri, ali opravdanje može da bude to što u timu nisu bili Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.
Srbija je vodila tokom većeg dela utakmice, a najveća prednost iznosila je 12 poena razlike u trećem periodu.Početkom poslednjeg perioda košarkaši Brazila su serijom poena Kabokle i Benitea uspeli da uhvate rezultatski priključak, a čak su i poveli nakon dve vezane trojke Jaga.
Najefikasniji je u reprezentaciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Aleksa Avramović je postigao 14, Ognjen Dobrić i Nikola Jović su ubacili po 11, a Stefan Jović i Dejan Davidovac po devet poena.
Za reprezentaciju Srbije ovo je bio poslednji pripremni meč pred odlazak na Filipine, gde će 26. avgusta igrati prvi duel na šampionatu sveta protiv Kine.