Vesti
Sport
Bogdan Bogdanović izabran u idealni tim Mundobasketa
10.09.2023. 20:00
Izvor: Politika
Bogdan Bogdanović izabran u idealni tim Mundobasketa
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izabran je u idealan tim Svetskog prvenstva, koje je danas završeno u Manili.
Pored Bogdanovića u idealnom timu Mundobasketa nalaze se još Nemac Denis Šruder, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača na svetskom šampionatu (MVP), Amerikanac Entoni Edvards, Slovenac Luka Dončić i Kanađanin Šej Gildžes-Aleksander.Nemačka je u finalu SP pobedila Srbiju 83:77. Bronza je pripala Kanadi, koja je posle produžetka nadigrala selekciju SAD-a 127:118.
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je danas nakon poraza od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva da je ponosan na sve što je njegov tim uradio na Mundobasketu.
Srbija je danas u finalu SP poražena od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.„Nama je bio cilj da se plasiramo na OI, plasirali smo se u finale napravili veliki korak i bili smo tu u igri posle treće četvrtine. Iskreno oni su bili bolji i ceo turnir su to pokazivali, da znaju da igraju dok je nama malo falilo iskustva i stvarno sam ponosan na momke jer su se borili od početka pošto nisu gubili nadu i podržavali se sve vreme”, istakao je Bogdanović novinarima posle meča.On je istakao da se nada da ova medalja može da bude temelj za uspehe u budućnosti.„Stvarno sam ponosan na sve što smo uradili i ovo je jedna od najboljih grupa sa kojima sam nešto preživeo. Svi su bili sjajni i drago mi je što sam bio deo ove priče”, izjavio je Bogdanović i dodao da je odsustvo Ognjena Dobrića u finalu SP uticalo na ekipu.„Dobrić mnogo znači i u napadu i u odbrani i nismo imali sreće što se rano povredio, ali Bože moj idemo dalje”, zaključio je Bogdanović.
SP je održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Naredni Mundobasket biće odigran 2027. u Kataru.