Vesti
Sport
Sjajan je osećaj pobediti Partizan
21.09.2023. 20:00
Izvor: B92
Sjajan je osećaj pobediti Partizan
Junak pobede SC Derbija protiv Partizana i najzaslužniji za prvi trofej ovog crnogorskog kluba Borna Kapusta, dan posle velike pobede, sabrao je utiske za B92.
Kapusta je u poslednjim sekundama uzbudljivog meča pogodio trojku preko Frenka Kaminskog, za vođstvo 83:81, ispostavilo se i za pobedu - najveću za ovaj klub.
Hrvatski reprezentativac, koji poslednjih godinu dana doživljava galopirajući uspon u karijeri, polako ali sigurno izrasta u vrsnog plejmejkera.Kakav je osećaj srušiti veliki Partizan, i to trojkom, i to za trofej, pa još posle velikog preokreta u polsednjim minutima - ne dešava se to tako često u karijeri?
"Osećaj je odličan, stvarno je bila jedna odlična utakmica i srećan sam što smo osvojili prvi trofej", kaže Kapusta dan posle velike pobede i slavlja pred tribinama "Morače".
Od momenta kad si uzeo loptu mnogima je bilo jasno da ćes probati sam da rešiš situaciju iako je bilo vremena za akciju - šta ti je prolazilo kroz glavu u tom trenutku?
"U tom trenutku išao na izolaciju njihovog najsporijeg igrača, pokušao sam otići na prodor ali sam video da mi se povukao i tu sam odlučio da šutiram".Ostaćeš upamćen po tome da si prošle godine srušio Zvezdu u Zagrebu sa 24 poena i tada je praktično sklonio sa prvog mesta ABA pred plej-of, na startu iste sezone podelio si 15 asistencija protiv Partizana, a sada si sprečio crno-bele da uzmu trofej. Izgleda da ti večiti rivali naročito "leže"?
"U svakoj utakmici samo želim pokazati koliko vredim i koliko mogu, naravno odličan je osećaj kad se pobede dva velika favorita i evroligaša, to mi daje još veći motiv da nastavim"
SC Derbi se pokazao kao sjajan tim, minule sezone je igrao egal plej-of sa Partizanom, sada je redom rušio FMP, Budućnost i Partizan do trofeja Superkupa - da li je ABA liga dobila još jedan ozbiljan tim?
"Mislim da je SC već prošle sezone pokazao da je ozbiljna ekipa i organizacija. Zato sam i odlučio doći ovde da napravim svoj i timski napredak".
Koje su ambicije ekipe u predstojećoj sezoni?
"Ne bih puno o ambicijama bitno je da dobro krenemo u sezonu ići ćemo utakmicu po utakmicu i na kraju ćemo videti gde će ne nas to dovesti".Ti si - vredi na to uvek podsećati - tek prošle sezone prvi put zaigrao u ABA ligi i od tada si doživeo neverovatan uspon: postao si hrvatski reprezentativac, profilisao se u jednog od najboljih plejmejkera lige i proslavio si seu mečevima sa Zvezdom i Partizanom. Da li si očekivao ovakav uzlet u karijeri za tako kratko vreme?
"Da, prošla godina mi je bila prva u ABA ligi. Već ranije sam rekao danisam ništa promenio u svojoj igri, igrao sam tako i pre, samo mi niko nije hteo dati priliku da igram na višem nivou, a to mi je i dalje motivacija da dokažem svima da su pogrešili".
Za kraj, ovog leta si iz Cibone došao u Derbi, neko će reći u klub nižeg rejtinga - jer ipak je Cibona velikan, dvostruki prvak Evrope - ali je zapravo to bio pravi potez za tebe. Kako ti se dosad čini boravak u SC Derbi?
"Mislim da sam napravio dobar potez dolaskom ovde, svidelo mi se sve šta su mi predstavili ovde i ekipa je odlična, tu je hemija, kroz utakmice ćemo biti još bolji".