Vesti
Sport
"Sad stvarno moram da razmislim..." Željko Obradović posle teškog poraza Partizana na startu Evrolige ukazao na "krivca"
06.10.2023. 20:00
Izvor: Novosti
"Sad stvarno moram da razmislim..." Željko Obradović posle teškog poraza Partizana na startu Evrolige ukazao na "krivca"
Partizan se nije proslavio na startu Evrolige, pa i ne čudi reakcija njegovog trenera, Željka Obradovića.
Podsetimo, Makabi je u Tel Avivu deklasirao Partizan, posle čega je strateg crno-belih za Evroliga TV rekao samo sledeće:
- Makabi je, prosto, odigrao dobro. A mi smo odbrambeno igrali veoma, veoma loše i zato je ovakav rezultat - bilo je sve što je trofejni stručnjak rekao pre nego što je otišao u svlačionicu crno-belih.
Rečitiji je bio na konferenciji za štampu.
- Očigledno, moram najpre da čestitam Makabiju, na zasluženoj pobedi. Mi smo imali plan kako da igramo večeras, a ako pričate o planu, on je uvek dobar, ali je prava slika (na terenu) drugačija - započeo je Obradović uz osmeh obraćanje novinarima u pres-sali u Tel Avivu.
Tome je dodao i sledeće:
- Imajući u vidu kako Makabi igra, probali smo da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo njima da se rastrče po terenu, da nam ne daju lake poena i da posle toga povedemo računa o njihovom ofanzivnom skoku. U prvom poluvremnu sve je bilo suprotno tome. Oni su imali 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a moj tim je imao samo sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Od 55 primljenih poena, 27 smo primili posle ofanzivnih skokova i iz tranzicije. A to je previše. To je rivalu dalo samopouzdanje. Mi smo nakon toga imali neku reakciju, ali, uopšteno govoreći, igrali smo loše. A ako tim igra loše, onda se tu radi o treneru, pa sada stvarno moram da razmislim, da pogledam snimak i shvatim zašto se ovo desilo. Još jednom, sjajna atmosfera u ovoj dvorani i čestitke Makabiju na veoma dobroj utakmici i pobedi - zaključio je Željko Obradović.