Vesti
Sport
Stojković: Cilj je da Srbija ode na Evropsko prvenstvo, došli smo u Budimpeštu po bodove
13.10.2023. 20:00
Izvor: Politika
Stojković: Cilj je da Srbija ode na Evropsko prvenstvo, došli smo u Budimpeštu po bodove
Cilj svih nas, prevashodno mene koji sam najodgovorniji za rezultate, jeste da Srbija igra na Evropskom šampionatu i učinićemo sve da tako bude, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.
Srbija nastavlja borbu za plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine, a u subotu od 20.45 na „Puškaš areni” igraće protiv Mađarske, koja trenutno zauzima prvo mesto u grupi.
„Moje mišljenje se ne menja. Cilj svih nas, i mene kao selektora, je da se plasiramo na EURO 2024. To je cilj. Što se aklimatizacije tiče, isto je kao u Beogradu. Let je bio nekih 39 minuta i uvek je lepo biti u ovakvom gradu kao što je Budimpešta”, rekao je Stojković na konfereniciji za medije.
„Tim znam 99 odsto, ali moramo da sačekamo sutrašnji dan. Raduje me što su igrači u obih nekoliko dana radili na visokom nivou. Pokazali su veliku želju i motivisanist za ovaj, ali i meč protiv Crne Gore. Raduje me što će igrači da se bore do poslednjeg atoma snage”, dodao je Piksi.
Selektor je otkrio da u konkurenciji za tim zbog povrede neće biti Miloš Veljković, ali da se nada da će biti spreman za Crnu Goru.
„Mađari su nas pobedili u Beogradu, bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu i odneli su nam tri boda. Mi smo došli da pobedimo i povratimo ta tri boda. Sve u svemu, siguran sam da će biti dobra utakmica”, naglasio je Stojković.
Kapiten Dušan Tadić rekao je da se nada da će ekipa odigrati kao na nekim drugim utakmicama odluke uoči Mundijala u Kataru.
„Došli smo da pobedimo, uvek smo inspirisani na lepim stadionima, kao što je ‘Puškaš arena’. Ali, moram da kažem i da su na prošlom meču na Marakani bili odlični uslovi, sjajan teren”, rekao je Tadić.
Podsetimo, Mađarska je slavila protiv naše reprezentacije u Beogradu (2:1) i stigla na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo, dok će se „orlovi” za plasman u Nemačku boriti sa Crnom Gorom. Posle četiri odigrana kola, naš severni sused se nalazi na vrhu sa deset osvojenih bodova, Srbija ima isto toliko, ali uz meč više, dok Crnogorci imaju osam, takođe iz pet mečeva.
Nakon gostovanja u Budimpešti, Srbija će u utorak, na Marakani, ugostiti selekciju Crne Gore (20:45).