Vesti
Sport
Zvezda 70 dana bez pobede od dva i više razlike u prvenstvu
29.10.2023. 20:00
Izvor: Sport klub
Zvezda 70 dana bez pobede od dva i više razlike u prvenstvu
Počelo je bajkovito sa Barakom Baharom i činilo se da će biti najubedljivija sezona u istoriji kluba, ali na snazi je već dugo Zvezdino mučenje da pobedi u prvenstvu Srbije sa dva ili više razlike. Izgledalo je da će da napuni mrežu IMT-u posle 2:0 u 26. minutu, ali na kraju se čuvala prednost od 2:1 i tražio treći gol da sve reši.
Tačno je 70 dana od kako je Crvena zvezda u šampionatu Srbije pobedila sa više od jednog gola razlike, bilo je to protiv subotičkog Spartaka na Marakani u četvrtom kolu. Potom je izgubila od Voždovca (2:3) i stvari su krenule neželjenim tokom.
A, Zvezda je u pripremnom periodu pobedila Zenit, dala Fenerbahčeu tri gola, Nefčiju četiri, a Fiorentini pet i to je donelo euforiju. Startovala je i „petardom“ u misiji odbrane titule kad je rival bila Vojvodina na Marakani, pa po četiri lopte smestila u mrežu Napretku i Mladosti u Lučanima.
U međuvremenu od trijumfa nad Spartakom, Crvena zvezda je ostvarila u prvenstvu pet pobeda od jednog gola razlike i poraze od Voždovca i Čukaričkog. To je razlog zaostatka od četiri boda za liderom Partizanom.
U minulih 70 dana jedina ubedljivija pobeda Crvene zvezde zabeležena je u Kruševcu protiv trećeligaša Trajala (6:0), u Ligi šampiona poražena je na gostovanjima Mančester sitiju i Lajpcigu (1:3), a remizirala sa Jang bojsom u Beogradu (2:2).
Zvezdine pobede od jednog gola razlike u šampionatu zabeležene su protiv Novog Pazara (2:1), niškog Radničkog (1:0) i Javora (3:2) na Marakani, a u gostima u Kragujevcu (4:3, službeno 3:0) i sada na krovu tržnog centra kad je rival bio IMT (2:1).
Suština je da Crvena zvezda ima mnogo kapaciteta za poboljšanje i igre i rezultata, kao i da sve takmičarske ambicije i dalje ima u rukama. Ne ide sve po planu, ali ako dođe do pomaka u skladu sa očekivanjima i ulaganjima u ovaj tim može se do evropskog proleća i proboja na prvo mesto u šampionatu.
Utakmica protiv IMT-a i ne zaslužuje veliki osvrt. Bilo je to klasično odrađivanje posla, uz neprijatnost za Bahara da je i pored vođstva od dva razlike i kontrole igre rival uspeo da smanji i sjajnim odbrana golmana Vukmirovića ostane konkurentan do kraja.
Upisani su bodovi, odmoreni Ivanić, Hvang i u velikoj meri Endiaje za derbi sa TSC-om. Obaveza za Crvenu zvezdu je da protiv učesnika Lige Evrope odigra kvalitetno, pokaže da je u usponu forme posle Lajpciga. Sa druge strane, tu je i pritisak da više pravo na kiks ne postoji.