Vesti
Sport
Crvena zvezda iskoristila kiks Partizana, Mornar samo bolji „sparing partner“
20.11.2023. 20:00
Izvor: Danas
Crvena zvezda iskoristila kiks Partizana, Mornar samo bolji „sparing partner“
Nisu crveno-beli imali većih problema u prvom ovosezonskom meču u hali „Aleksandar Nikolić“. Mornar nije bio dorastao protivnik košarkašima Crvene zvezde koji su iskoristili večerašnji kiks Partizana protiv Cedevita Olimpije za sedmi abaligaški trijumf od starta takmičarske godine (95:75).
Iako je uvodna faza sezone, nije zanemarljiv podatak da posle osam kola crveno-beli imaju dve abaligaške pobede više u odnosu na Partizan.
Zbog zauzetosti Beogradske arene, košarkaši Crvene zvezde ugostili su večeras barski Mornar u hali „Aleksandar Nikolić“.
Janis Sferopulos mogao je da barem malo odahne, kada je u pitanju zdravstveni bilten, s obzirom na to da se Marko Simonović vratio u sastav nakon višenedjenog odsustva zbog povrede.
Šabaz Nejpir je ostao u civilu, baš kao i kapiten Branko Lazić i Adam Hanga.
Barani su u Beograd doputovali sa epitetom jedne od najslabijih ekipa sa svega jednom pobedom i krajnje poroznom odbranom.
Grčki stručnjak je iskoristio priliku da razigra svih dvanaest igrača, svestan da je rival takve snage da može u određenoj meri i da odmori nosioce igre.
Nije bilo gotovo nikakve neizvesnosti, pogotovo od sredine druge deonice.
Mornar je beogradskoj publici predstavio nekoliko napadački zanimljivih američkih igrača, ali defanzivno ekipa Mihaila Pavićevića deluje raštimovano poput početnika na gitari.
Nedović je dobio priliku da razigrava saigrače i u tom aspektu se maksimalno istakao (11p, 9as).
Zvezda je do kraja treće deonice imala čak 25 uspešnih dodavanja na 78 datih poena, odnosno 30 realizovanih poseda.Moranar je na momente ostavljao utisak ekipe koja ne zaslužuje poziciju fenjeraša, međutim, da bi popravila skor (1-7) moraće u značajnoj meri da unapredi igru u odbrani.
Zvezda je imala petoricu dvocifrenih košarkaša, među kojima nije bilo Teodosića, kojeg je Sferopulos želeo da maksimalno rastereti i odmori pred naredne izazove, prevashodno u Evroligi.
Trijumf je važan u smislu da su se crveno-beli posle osmog kola osamili na vrhu abaligaške tabele kao jedini tim koji ima samo jedan izgubljeni meč.
Majk Tobi je bio najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena, 13 je dodao Simonović, dok su Gedraitis, Nedović i Lazarević dali po 11.
U listu strelaca zapisani su svi osim Teodosića, dok su crveno-beli sa 95 datih poena izjednačili ovosezonski abaligaški rekord postavljen protiv Budućnosti, računajući duele odigrane kod kuće.
Već u petak, srpskog velikana očekuje veoma bitan evroligaški susret sa Armanijem u Beogradskoj areni.