Vesti
Društvo i ekonomija
Đedović Handanović i Tjurdenjev o remontu Rafinerije nafte Pančevo
29.02.2024. 20:00
Izvor: Danas
Đedović Handanović i Tjurdenjev o remontu Rafinerije nafte Pančevo
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa delegacijom Naftne industrije Srbije, predvođenom generalnim direktorom te kompanije Kirilom Tjurdenjevim, o remontu Rafinerije nafte Pančevo.
Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će pratiti sprovođenje dinamičkog plana za izvođenje remonta, a koju će činiti predstavnici relevantnih ministarstava, nadležnih inspekcijskih službi i predstavnika NIS, objavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Budući da je pančevačka rafinerija jedan od najvažnijih energetskih objekata u Srbiji, u razgovoru je naglašeno da je posebno važno da provera stanja opreme pod pritiskom, kao i druge opreme i izvedenih radova tokom remonta budu u skladu sa svim relevantnim domaćim zakonskim propisima, kao i propisima Evropske unije.
„Praćenje realizacije planiranih radova i investicija važno je kako bi se umanjili rizici koji prate obimne i kompleksne aktivnosti na remontu. Sigurnost snabdevanja građana i privrede je naš prioritet i u te svrhe su obezbeđene i dovoljne zalihe za vreme trajanja remonta. Remont Rafinerije nafte Pančevo će unaprediti proces proizvodnje, obezbediti veću pouzdanost rada, i doprineti većoj zaštiti životne sredine i jačanju konkurentnosti domaće naftne industrije“, rekla je ministarka Đedović Handanović.