Vesti
Politika
Vučević: Najbolja odluka da izbori budu 2. juna
11.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Vučević: Najbolja odluka da izbori budu 2. juna
Potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je odluka da izbori u Beogradu budu o držani 2. juna najbolja odluka.
On je gostujući na TV Hepi kazao da ta odluka izbija sve argumente za bilo kakvu konfrontaciju u društvu i da je doneta iskusno politički.Vučević je rekao i da ostale lokalne samouprave u Srbiji, njih oko 87 ne mogu da imaju izbore 2. juna.
„Prvo Beograđani, imaju šansu a onda i građani ostalih gradova da glasaju, da biraju, da izaberu i neka dobro razmišljaju i biraju koga će izabrati za period od naredne četiri godine”, rekao je Vučević.
On je dodao da smatra da nije dobro da glavni grad države koji ima najveći potencijal za razvoj i gde su kako naglašava najveći projekti koji su direktno uključeni oko organizacije Ekspa 2027 ima privremen organ vlasti.Vučević je naglasio da SNS na izbore 2. juna izlazi spremno, sa jasnim ciljevima i sa programom i da će se boriti najjače i najbolje što može, kao i da će ići u kampanju i od čoveka do čoveka i od vrata do vrata
„Imamo kandidata Aleksandra Šapića za gradonačelnika, imenom i prezimenom jasno. Ništa ne krijemo, pokušaćemo da napravimo što širi politički front, liniju onih stranaka koji žele da očuvaju Beograd i da ga vode u pravcu Ekspa 2027”, rekao je on, javlja Tanjug.
Naglasio je da nema više vremena za čekanje i ako je moguće pokušaće se da se napravi konsenzus, dogovor i sa Socijalističkom partijom Srbije, Jedinstvenom Srbijom i sa tradicionalnim predizbornim kolegama i partnerima SNS i sa svim ljudima koji žele da se uključe da čuvaju Beograd i da on bude na sigurnom kursu i u sigurnim rukama.
Prema njegovim rečima, ovi izbori nisu samo pitanje komunalne problematike i komunalne infrastrukture, već su odbrana Srbije i Kosova i Metohije.
„Molim i moje stranačke kolege, nemojte da dajete ni jedan milimetar povoda onima sa tajkunskih medija, tajkunske opozicije da nešto kažu, da neko menja lične karte ili ne znaš šta. Niti nam to treba, niti to radimo. Nemojte da dajemo pogonsko gorivo onima koji žele da unište Srbiju. I to je juče poruka predsednika države, evo sad i ja ispred Srpske napredne stranke, vrlo kažem jasno”, istakao je predsednik SNS-a.