Vesti
Sport
Jokić objasnio recept za veliki preokret: Postoji jedna srpska reč – inat
12.03.2024. 20:00
Izvor: Danas
Jokić objasnio recept za veliki preokret: Postoji jedna srpska reč – inat
Denver protiv Toronta uspeo da nadoknadi čak 22 poena razlike i da na kraju trijumfuje 125:119.
Imali su Nagetsi mnogo problema protiv ekipe Darka Rajakovića.
Čini se da su brojne kadrovske promene obavljene tokom sezone urađene na pametan način od strane struke u Reptorsima i da će se plodovi takvih odluka tek ubirati u periodu koji je pred klubom iz Toronta.Na terenu zvaničnog NBA šampiona, Beret (26p) i Olinik (24) na odličan način predvodili su svoje saigrače, pre svega u provom poluvremenu, u kojem su imali čak 22 poena prednosti.
Ipak, kako je vreme prolazilo, naročito tokom treće deonice, Denver je pokazao na delu zašto je ekipa u najboljoj formi u NBA ligi, posle Ol-star vikenda.
Nošeni inspirisanim Nikolom Jokićem koji je meč završio sa 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija, Nagetsi su nadoknadili veliki minus i na kraju trijumfovali u neizvesnoj završnici.
Time su puleni Majkla Melouna došli do devete pobede na ukupno deset odigranih utakmica od pomenute pauze zbog Ol-star vikenda.
Novinare je posle meča zanimalo kako je Denver uspeo da nadokandi toliki minus iz prvog poluvremena.– Kada gubite 20 razlike, to je već stvar ponosa. Ne želite da vas oduvaju, pogotovu pred vašim navijačima. Ima jedna srpska reč, teško ju je prevesti – inat. Mislim da za nju nema prevoda. To se desilo na poluvremenu – naglasio je Jokić.
Nagetsi zbog načina na koji pobeđuju, neretko ostavljaju utisak kao da se štede odbrani u prva 24 minuta utakmice.
– Nisam siguran, smatram da smo dobra defanzivna ekipa. Uglavnom nam je odbrana na visokom nivou. Kada je tesna utakmica, oslanjamo se na igru u odbrani. Jednostavno, bilo je takvo veče. Oni su igrali agresivno, dobro trčali u tranziciji i uvek smo bili korak iza, čak kaskali u komunikaciji tokom prvog poluvremena.