Slobodno vrijeme
Moda
Manekenka bh. korijena Melani Čolić: Radila sam za Versace, želim postati Victorijina anđelica
07.12.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Manekenka bh. korijena Melani Čolić: Radila sam za Versace, želim postati Victorijina anđelica
Osamnaestogodišnja Melani Čolić, čiji su roditelji Bosanci i Hercegovci, rođena je u Americi gdje gradi uspješnu manekensku karijeru i hrabro korača stazom uspjeha. Jako je vezana za porodicu u BiH koju posjećuje svakom prilikom, a za sebe kaže da je Bosanka koja veoma voli ćevape i burek.
Još od ranog djetinjstva pokazivala je ljubav prema modi, priča nam, dodajući kako je pratila emisije poput Victoria's Secret showa i Projecta Runaway. Nekoliko godina kasnije postala je dio modne agencije "Wallflower menagment" i na taj način djelimično ostvarila svoj san.
"Snimila sam reklamu za jednu od najvećih sportskih radnji 'Academy sport', reklamu za 'Cheeatos', imala sam čast u dnevnoj emisiji 'Good Morning Texas' biti model za Shirin Askari, koja je jedna od glavnih dizajnerica u showu Project Runway, a radila sam i reviju za Versace", rekla nam je Melani koja je početkom oktobra ove godine postala član velike agencije "Factor Chosen" iz Chicaga.
Porede je s Gigi Hadid
Dodaje kako joj je svaki angažman drag i kako je svaki poseban na svoj način, ali ipak izdvaja angažman za Versace.
"Donatella Versace me je između nekoliko stotina modela izabrala za top 5 za njen show u Dallasu prošle godine", rekla je.
Njen modni uzor je Gisele Bundchen i Melani priznaje da se nada da će jednog dana postati jedna od Victorijnih anđelica.
"Gisele je bila i ostala moj uzor, a od današnje generacije moram izdvojiti Gigi Hadid. Zanimljivo je da mnogi dizajneri, kada me prvi put vide, kažu da jako ličim na nju. To mi je veliki kompliment", rekla je.
"Uspjeh zavisi od nas samih"
Uspjeh i put do revija velikih dizajnerskih imena nije bio lagan, ali na kraju se, ističe Melani, sve isplati.
"Teško je, komplikovano i mukotrpno. Potrebno je mnogo odricanja, veliki broj audicija i putovanja, ali na kraju bude vrijedno truda. Ja mislim da je teško uspjeti ako nemate određen cilj u životu, ako nemate maštu i ako se ograničavate. Vjerujte mi, sve je moguće i uspjeh zavisi samo od vas samih", rekla je.
Da i u najtežim situacijama teži ka boljem naučili su je roditelji koji su tokom rata u BiH izbjegli u Njemačku, a zatim u SAD. Otac joj je iz Bosanske Krupe, majka iz Sarajeva, a iako je Melani rođena i odrasla u Americi, priznaje nam da je jako vezana za svoju porodicu u BiH koju posjećuje svakom prilikom.
"Naredne godine planiramo posjetiti našu lijepu BiH, najljepšu zemlju na ovoj planeti. Nije lako u nekoliko rečenica opisati šta najviše volim u BiH, ali mislim da je BiH jedna oaza koju narod ne zna iskoristiti", rekla je.
Za sebe kaže da je jednostavna djevojka za koju ne postoje granice kada je riječ o modnom izražaju. Studira forenziku, a slobodno vrijeme najviše voli provoditi u društvu roditelja i prijatelja, bavi se sportom i veliki je ljubitelj bosanske kuhinje.
"Jako volim bosansku kuhinju, iako bih u ovom poslu trebala biti što dalje od ćevapa, bureka i sličnih jela", rekla je.