Slobodno vrijeme
Moda
Revijom Amine Hasanbegović iz Srbije svečano zatvoren 40. Nivea BiH Fashion Week
26.04.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Revijom Amine Hasanbegović iz Srbije svečano zatvoren 40. Nivea BiH Fashion Week
U prepunoj dvorani predivnog Kongresnog centra u hotelu Hills 5 sinoć je svečano završen najznačajniji modni događaj u BiH.
Završnu veče obilježile su revije gostiju dizajnera iz inostranstva: Lazara Ilića, gosta dizajnera iz Crne Gore, zatim Marine Kosorić, naše dizajnerke porijeklom iz Ukrajine, Ayboleka Kemiyeva, gosta dizajnera iz Turske, te Amine Hasanbegović, gošće dizajnerke iz Srbije.
Za savršen make up manekenki se pobrinula Ters Bosanka, a za blistavi izgled frizura Head Line Professional iz Maglaja.
Lazar Ilić je jedan od najuspješnijih i najambicioznijih crnogorskih modnih kreatora. Prvenstveno kvalitetom i specifičnim stilom, izdvojio se iz mase dizajnera ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.
Naša poznata modna kreatorka Marina Kosorić predstavila je svoju novu kolekciju "Opera" u završnoj večeri ovog velikog modnog događaja.
Kolekcija je posvećena sjećanju na Dmitrija Hvorostovskog, proslavljenog ruskog operskog pjevača i čini je deset modela - devet večernjih haljina i vjenčanica.
Na 40. Nivea BH Fashion TV Sarajevo su stigli i gosti iz Turske, predstavnici Fashion TV I Fashion One TV kao i specijalna gošća Fashion One TV mlada turska dizajnerica Aybuke Kemiyeva.
Aybuke Kemiyeva, dizajnerica iz Turske, prvi put je došla u Sarajevo upravo na 40. Nivea BiH Fashion Week, gdje je predstavila svoju kolekciju od 20 modela. Njen dolazak u našu zemlju su najavljivali mnogobrojni turski mediji.
Amina Hasanbegović, gošća iz Srbije, je svojom novom dražesnom kolekcijom je svečano zatvorila 40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo. Njene kreacije namijenjene su prvenstveno smjelim djevojkama, koje vole modu i ne plaše se da iznesu svoje stavove.
Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kafa Bristot. Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.