Slobodno vrijeme
Moda
Anđela Paleksić: Od dugogodišnje borbe sa skoliozom do najljepše djevojke BiH
04.10.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Anđela Paleksić: Od dugogodišnje borbe sa skoliozom do najljepše djevojke BiH
Sarajka Anđela Paleksić sinoć je proglašena najljepšom djevojkom naše zemlje. Ova dvadesetogodišnjakinja predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru ljepote koji će biti održan 8. decembra u gradu Sanya u Kini.
"Osjećam se nestvarno lijepo. Još uvijek nisam došla sebi. Zaista sam presretna što sam odabrana za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine", rekla je na početku razgovora za Klix.ba Anđela, dodajući kako je pobjedu proslavila u krugu porodice, uz osmijeh, sreću i suze radosnice.
Ipak, kako tvrdi, pobjedu su najemotivnije doživjeli njeni roditelji koji su joj sve vrijeme bili velika podrška.
"Duboko u sebi sam se nadala i priželjkivala pobjedu, ali kada je izgovoreno moje ime, zaista sam bila uzbuđena i presretna. Osjećaj je nestvarno lijep i ne može se tako lako opisati riječima", rekla je lijepa Sarajka i naglasila da pripreme za Miss svijeta počinju odmah poslije proglašenja.
"Pripreme počinju od usavršavanja jezika pa do svega ostalog što ovo takmičenje podrazumijeva. Svijet je jedna velika zajednica i nadam se da ću Bosnu i Hercegovinu predstaviti na najljepši mogući način. Svijetu treba pokazati da je Bosna osim ljepotom bogata duhom i različitim kulturama i da je to zapravo ono što treba da nas spaja, a ne razdvaja", kaže Anđela.
Naša zemlja posljednjih godina nije ostvarila značajnije rezultate na ovom svjetskom takmičenju, no to Anđeli ne predstavlja problem jer smatra da je dovoljan uspjeh predstavljati našu državu na svjetskom takmičenju.
"Što se tiče dosadašnjih rezultata na izboru, smatram da je uspjeh svih naših dosadašnjih misica, pa tako i mene same, što su predstavljale našu domovinu među 160 zemalja cijelog svijeta. Samim tim promovisale smo jednu malu državu pred tri milijarde ljudi. To nikada nije niko uradio, a druge misice i ja jesmo", kaže Anđela koja vjeruje da sve djevojke na takmičenju imaju jednaku šansu za pobjedu.
"Šansa uvijek postoji, ali naravno konkurencija je velika. Koji god uspjeh postigli, svakako smo pokazali i pokazujemo da smo predivna država. Upravo ovakva dešavanja spajaju različite i drukčije u čemu i leži bogatstvo naše domovine", kaže Anđela.
Ona je studentica druge godine na Odsjeku za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ima mnogo plaova kada je riječ o njenom privatnom i profesionalnom životu.
"Ono što mi je najbitnije jeste da ne zapostavim svoje fakultetske obaveze. Fakultet neće i ne smije biti zapostavljen, a modeling je uvijek tu. Njegovanje sebe, svoje profesije i postavljanje još većih životnih ambicija su samo neki od planova za dalje", kaže Anđela.
Osim fakultetskih obaveza, lijepa Sarajka se već duži niz godina bavi volonterskim radom i pohađa kurs animiranog filma.
"Volontiram u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II" te Pravoslavnom centru za mlade, kojima je glavni cilj prikupaljanje što više saznanja o sve tri monoteističke religije, pomaganje drugima, a organiziramo i mnogobrojne kampove, kako religijske tako i kampove druge vrste", kaže Anđela kojoj je ovom titulom ostvaren najveći životni san.
Kao dijete Anđela je imala velikih problema s kičmom.
"Prošla sam kroz veoma teške trenutke. Imala sam skoliozu i nosila sam korzet deset godina. Željela sam da nakon svih tih bolnih godina zasijam i da se pojavim na pisti i evo to se i desilo. Ovo je dokaz da se preko trnja dolazi do zvijezda", rekla je na kraju našeg razgovora lijepa Anđela.