Vijesti
Društvo i ekonomija
Tuzlanski kantonalni komesar policije Nedim Mutapčić nikada nije odgovarao za saobraćajne nesreće
29.08.2010. 14:00
Izvor: ftv
Tuzlanski kantonalni komesar policije Nedim Mutapčić nikada nije odgovarao za saobraćajne nesreće
Tuzlanski kantonalni komesar policije Nedim Mutapčić nikada nije odgovarao za saobraćajne nesreće u kojima je uništio dva automobila
Tuzlanski kantonalni komesar policije Nedim Mutapčić nikada nije odgovarao za saobraćajne nesreće u kojima je uništio dva automobila. Dakle, Mutapčić nije odgovarao, bez obzira na to što je vozio u alkoholiziranom stanju i što se radilo o tuđim vozilima.

Nedim Mutapčić, policijski komesar MUP-a TK-a, zadovoljno trlja ruke. Policijski izvještaj o saobraćajnoj nesreći u kojoj je on prije mjesec i po u tuzlanskom naselju Miladije uništio audija, čiji je vlasnik bio narko-diler Elvir Saletović, urađen je baš kako bi želio. Nesreću je na novom vozilu, utvrdili su istražitelji MUP-a TK, vjerovatno prouzrokovao tehnički kvar. Još su konstatirali da nije isključena mogućnost sabotaže. Sve kako bi spasili komesara Mutapčića od krivičnog gonjenja.

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, međutim, odbaciju mogućnost sabotaže. Istrage još nema. Zbog čega, zna samo postupajuća tužiteljica Danica Kovačević. Tužiteljicino bježanje od naših pitanja nije slučajno. Prije tri godine u planinskom domu na Majevici sa čelnicima MUP-a TK , tužiteljica Kovačević i Šesenam Ćosić, glavni kantonalni tužitelj, dogovarali su obustavljanje istrage protiv komesara Nedima Mutapčića i ministra unutrašnjih poslova Seada Omerbegovića. Tužiteljica Kovačević tada je bila u svojstvu Ćosićevog zamjenika. Ćosić je to opisao kao redovno okupljanje policije na kojem se nije pričalo o poslu. Sijelo, kako kaže, na kojem je bio sa svojom zamjenicom tužitelja.

Zato i ne čudi što tužiteljica Kovačević izbjegava da odgovori na konkretna pitanja o saobraćajnoj nesreći u kojoj je njen prijatelj Mutapčić, vozeći pijan, prouzrokovao štetu na vozilu od najmanje 10.000 KM. Komesar Mutapčić nema samo Tužilaštvo na svojoj strani. Tu je i ministar unutrašnjih poslova TK Sead Omerbegović, koji uopće ne razmišlja o komesarovoj suspenziji.

Ovo nije jedina Mutapčićeva saobraćajna nesreća. Tuđu, odnosno državnu stvar, Mutapčić je uništio prije dvije godine na putu Čelić-Tuzla. Uništen je službeni renault megane. Komesar Mutapčić ponovo je vozio pijan. Suvozač je bio ministar Omerbegović. Stvarna šteta na vozilu bila je 18.000. No,Tužilaštvo je obaviješteno da je šteta iznosila 4.944 marke i 15 feninga. Za krvično gonjenje falilo je 55 maraka i 85 feninga. Istragom su, naravno, rukovodili osumnjičeni komesar i svjedok, ministar Omerbegović. Sve je završeno ekspresno. I istraga i naplata štete. Za samo deset dana.