Vijesti
Svijet
Dmitrij Medvedev
Sigurnosni rizik u Sočiju je kao i na drugim Olimpijskim igrama
23.01.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Sigurnosni rizik u Sočiju je kao i na drugim Olimpijskim igrama
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da sigurnosni rizik za predstojeće Olimpijske igre u ruskom gradu Sočiju nije ništa veći u odnosu na bilo koje druge takve igre.
U intervjuu za američki CNN, on je pružio uvjeravanje da po američke sportiste nema posebnih prijetnji na igrama u Sočiju i da je ubijeđen da će ruska vlada biti sposobna da zaštiti sve sportiste koji će doći na takmičenje.
Medvedev je rekao da postoje sigurnosne prijetnje ne samo u kontekstu predstojećih igara, da se ruske snage sigurnosti svakodnevno bore protiv njih i da će se ta borba nastaviti bez obzira na Olimpijske igre, prenijela je ruska agencija Itar-Tass.
Medvedev je istakao da razne vrste prijetnji postoje na javnim događajima, ne samo u Rusiji, ali da će veliki broj policajaca, kao i pripadnika drugih snaga, nadzirati olimpijska borilišta.
Za vrijeme Olimpijskih igara, ruske službe sigurnosti će sarađivati i s drugim partnerima, uključujući službe iz SAD, kako bi spriječile moguće prijetnje, rekao je on, a prenosi Tanjug.
"U cjelini, siguran sam da će sve biti OK i da će nivo igara biti izvanredan. Pozivamo svakoga da posmatra Igre i želimo dobrodošlicu onima koji će doći u našu zemlju da ih gledaju svojim očima" - zaključio je Medvedev.