Vijesti
Svijet
Otkazano hiljade letova
Nova snježna oluja pogodio istok SAD-a, poginule najmanje dvije osobe
04.02.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Nova snježna oluja pogodio istok SAD-a, poginule najmanje dvije osobe
Još jedan nalet snježne oluje pogodio je istok Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega su škole zatvorene, na hiljade letova je otkazano, a najmanje dvije osobe su stradale.
Prema podacima američke Nacionalne meteorološke službe, visina snijega u Philadelphiji i New Yorku bi mogla da dostigne 20 centimetara.
Jučer do podneva je bilo odloženo gotovo 2.000, a otkazano 1.500 letova iz više gradova, uključujući Philadelphiu, New York i New Jersey, prenosi AP.
Iako bi prema prognozama meteorologa snijeg trebao da oslabi do popodnevnih sati, po lokalnom vremenu, već sinoć isti region je bio na udaru nove oluje, donoseći kombinaciju kiše, ledene kiše i snijega.
Kada je prošlog utorka ledena oluja pogodila američki jug, od Texasa do Sjeverne Caroline, lokalni političari su se suočili sa salvom kritika zbog lošeg reagiranja i smrti najmanje 14 osoba u saobraćajnim udesima i nesrećama zbog neadekvatnog grijanja, iako je visina snijega dostigla svega pet centimetara.
Oluja je tom prilikom zahvatila region u kojem živi 60 miliona ljudi nenaviknutih na hladnoću i vožnju po ledu i snijegu.