Vijesti
Svijet
Francuska
Ispovijest vlasnika štamparije: 'Nisu bili agresivni. Skuhao sam im i kafu'
11.01.2015. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Ispovijest vlasnika štamparije: 'Nisu bili agresivni. Skuhao sam im i kafu'
Michael Catalano, vlasnik štamparije u Dammartinu u kojoj su braća Kouachi držali taoca tokom petka, ispričao je kako su za njega izgledali sati drame koja se odvijala unutar štamparije.
Otkrio je kako je njegov najveći strah da teroristi neće naći zaposlenika 26-godišnjeg Liliana Laperea koji se cijelo vrijeme skrivao u prostoriji na spratu iznad njih. Njega su čak tri puta braća Kouachi upitali ima li još koga u zgradi, a on im je rekao kako je sam. Nakon sat vremena su ga pustili iz štamparije, a Lilian je cijelo vrijeme ostao u svom skrovištu.
'Vidio sam ih kako dolaze. Vido sam kalašnjikov i raketni bacač. Učinilo mi se kao da sam u filmu. Okrenuo sam Lilianu i rekao mu da se sakrije. Znao sam da je za mene prekasno da se skrivam. Mirno sam im prišao. U niti jednom trenutku nisu bili agresivni. Čak sam im skuhao i kafu', ispričao Catalano kako je izgledao njegov susret s teroristima koji su zauzeli njegovu
štampariju.
Kaže kako nije više toliko pod šokom unatoč svemu što se dogodilo. 'Moram nastaviti sa svojim životom. Imam posao koji moram voditi', izjavio je za Daily Telegraph.