Vijesti
Svijet
Italija
Gradonačelnik Venecije za gay pride kaže da je vrhunac kiča
27.08.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Gradonačelnik Venecije za gay pride kaže da je vrhunac kiča
Gradonačelnik Venecije, koji se ovaj mjesec javno sukobio s rock zvijezdom Eltonom Johnom oko obiteljskih vrijednosti, izjavio je da nikada ne bi želio vidjeti paradu homoseksualaca u svom gradu dok je on na čelu svjetski poznatog grada u laguni, prenosi u srijedu Reuters.
Luigi Brugnaro, poslovni čovjek iz redova desnog centra koji je za gradonačelnika Venecije izabran u lipnju, izjavio je za La Repubblicu da su gay parade "vrhunac kiča".
"U mom gradu nikada neće biti parade homoseksualaca. Neka paradiraju u Milanu ili ispred svojih domova", kazao je Brugnaro.
Skupina za ljudska prava homoseksualaca Arcigay svake godine u brojnim talijanskim gradovima održava tzv. parade ponosa, a posljednja je održana u Veneciji 2014. Arcigay je osudio izjave gradonačelnika Brugnara i optužio ga da šteti ugledu Venecije kao otvorenog, profinjenog grada.
"Venecija nije njegov grad. Trenutno vlada gradom, ali ne zadugo, s obzirom kakvu budalu radi od sebe", kazao je predsjednik skupine Flavio Romani. Prema njegovim riječima, Brugnaro je opsjednut tim pitanjem , no "Venecija to ne zaslužuje".